Vegetarische pompoenlasagne

(4)

Een vegetarische pompoenlasagne met een romige saliesaus is een simpele lasagne die makkelijk te maken is. Extra lekker met geroosterde pompoen en hazelnoten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-02-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-09-2023

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Pasta recepten
Vegetarische pompoenlasagne

Ingrediënten


  • 1 pompoen
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • ongeveer 16 lasagnevellen
  • 50 gram roomboter
  • 60 gram bloem
  • 1 kleine ui
  • 2 knoflooktenen
  • 700 ml volle melk
  • 4 takjes verse salie
  • flinke handvol hazelnoten
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • handvol geraspte kaas

Kookgerei nodig


  • oven
  • bakplaat
  • snijplank & koksmes
  • lepel
  • sauspan
  • garde
  • ovenschaal

Vegetarische pompoenlasagne Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Pasta recepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vegetarische-pompoenlasagne


Voorbereiding – 30 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Schil de pompoen, verwijder de pompoenpitten en snijd in plakken. Verdeel de plakken over een bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout.

Rooster de pompoen ongeveer 20 minuten in de oven, de exacte tijd is afhankelijk van de dikte van de pompoenplakken. Ze zijn goed als ze zacht zijn geworden. Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden Celsius zodra de pompoen eruit is.

Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Hak de hazelnoten grof. Was de salie, verwijder de takjes en houd een aantal blaadjes apart voor de garnering. Hak de rest van de salieblaadjes vrij fijn.

Vegetarische pompoenlasagne
Vegetarische pompoenlasagne

Vegetarische pompoenlasagne afmaken – 45 minuten

Verhit 50 gram roomboter in een sauspan en fruit hierin de ui en knoflook tot deze glazig zijn geworden. Voeg 60 gram bloem toe en laat de roux enkele minuten gaar worden om de bloemsmaak te verwijderen.

Voeg geleidelijk 700 ml melk erbij en roer telkens glad met een garde om klontjes te voorkomen. Laat de saus indikken tot de gewenste dikte en roer er de gehakte salie doorheen. Breng op smaak met peper en zout.

Begin de lasagne op te bouwen met een laag pompoen, dan lasagnevellen en een laagje saliesaus. Strooi hier een deel van de Parmezaanse kaas en gehakte hazelnoten overheen. 

Plaats hier weer een laag pompoen op en herhaal voor de resterende laagjes. Houd een deel van de hazelnoten apart voor de bovenkant. Eindig de lasagne met een dun laagje saliesaus en maak af met geraspte kaas, geraspte Parmezaanse kaas en een aantal salieblaadjes.

Pompoenlasagne klaar voor de oven
Pompoenlasagne klaar voor de oven

Bak de lasagne gaar in 30 tot 40 minuten en bestrooi in de laatste 5 tot 10 minuten de resterende hazelnoten over de bovenkant. Als je dit al direct zou doen zouden de nootjes verbranden. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-02-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-09-2023


Waardeer dit recept!
4 stemmen

Vegetarische pompoenlasagne: Veel gestelde vragen

Welke pompoen voor een pompoenlasagne?

Je kunt allerlei soorten pompoen gebruiken voor het maken van een lasagne. Gebruik bijvoorbeeld een flespompoen, kabocha pompoen, hokkaido pompoen of een stuk van een reuzenpompoen.

Kan ik meer groenten toevoegen aan een pompoenlasagne?

Als je een extra soort groenten wilt toevoegen aan de pompoenlasagne kun je bijvoorbeeld denken aan spinazie, champignons of erwtjes.

0 reacties op Vegetarische pompoenlasagne

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.