Vegetarische linzen stoofpot

(18)

Een vegetarische linzen stoofpot is vullend, vol van smaak en makkelijk te maken. Heerlijk met wortel, erwtjes en kruiden. Een éénpansgerecht waar je eventueel rijst bij kunt serveren.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-11-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-03-2023

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Vegetarische linzen stoofpot

Ingrediënten


  • 200 gram blonde linzen
  • 250 gram wortels
  • 2 uien
  • 4 knoflooktenen
  • 1 rode paprika
  • 1 rood pepertje
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 200 gram tomaten uit blik
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • handvol diepvries doperwten
  • scheut olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • braadpan met deksel
  • houten lepel

Vegetarische linzen stoofpot Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vegetarische-linzen-stoofpot


Voorbereiding – 15 minuten

Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de wortelen en snijd deze in plakjes.

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in reepjes. Verwijder eventueel voor een mildere variant de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze fijn.

Vegetarische linzen stoofpot
Vegetarische linzen stoofpot

Vegetarische linzen stoofpot afmaken – 1 uur

Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de wortels, rode peper en paprika toe en bak nog ongeveer 5 minuten mee.

Voeg de tomatenpuree samen met de ras el hanout en de linzen toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg de tomaten samen met peper, zout, de erwtjes en een scheut water toe en breng aan de kook.

Zet het vuur laag, plaats de deksel op de pan en laat de wortel en linzen gaar worden in ongeveer 3 kwartier.

Als de linzen en/of wortel nog niet volledig gaar zijn, kun je eventueel een extra scheutje water toevoegen en iets langer zachtjes laten sudderen.

Breng de linzen stoofpot op smaak met peper en zout en serveer bijvoorbeeld met rijst. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-11-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-03-2023


Waardeer dit recept!
18 stemmen

Vegetarische linzen stoofpot: Veel gestelde vragen

Wat zijn linzen?

Linzen zijn de zaden van een linzenplant. Linzen zijn peulvruchten, technisch gezien is het een graangewas. Ze komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa.

Hoe lang linzen koken?

Hoe lang linzen moeten koken is afhankelijk van de soort die je gebruikt. Kook linzen in gezouten water, zo behouden ze hun vorm beter. 

Rode linzen zijn al na ongeveer een kwartier gaar, terwijl bruine linzen bijna een uur kooktijd nodig hebben.

Hoeveel gram linzen per persoon?

Hoeveel linzen per persoon is afhankelijk van het soort gerecht en hoe vullend de rest van het gerecht is. Meestal is tussen de 50 gram en 75 gram linzen per persoon genoeg.

0 reacties op Vegetarische linzen stoofpot

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.