Turkse linzensoep - mercimek çorbasi

(28)

Een Turkse linzensoep maken, ofwel mercimek çorbasi, is makkelijk en zit bomvol kruiden. Een fluweelzachte rode linzensoep met o.a. munt, knoflook en zwarte peper.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-09-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Soep recepten
Turkse linzensoep - mercimek çorbasi

Ingrediënten


  • 1 ui
  • 1 grote wortel
  • 1 grote aardappel
  • 3 knoflooktenen
  • 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
  • halve theelepel gemalen komijnzaad
  • halve theelepel zout
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • mespunt chili poeder
  • anderhalve liter kippenbouillon
  • 200 gram rode linzen
  • paar takjes verse munt
  • 1 citroen
  • scheutje zonnebloem- of andere neutrale olie

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • grote pan
  • houten lepel
  • staafmixer

Turkse linzensoep - mercimek çorbasi Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Soep recepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/turkse-linzensoep-mercimek-corbasi


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de wortel en aardappel en snijd deze in blokjes, dit hoeft niet heel precies omdat we de soep gaan pureren.

Turkse linzensoep - mercimek çorbasi
Turkse linzensoep - mercimek çorbasi

Turkse linzensoep afmaken – 30 minuten

Verhit een scheutje olie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is. Bak de wortel en aardappel nog enkele minuten mee en voeg dan de tomatenpuree samen met de kruiden toe.

Schenk er na een minuutje anderhalve liter kippenbouillon en 200 gram rode linzen bij en breng aan de kook. Zet het vuur laag zodra de soep kookt en laat deze 20 minuten zachtjes koken.

Pureer de soep zodra de linzen en wortel gaar zijn en breng op smaak met eventueel meer kruiden. Serveer met verse munt en partjes citroen, die kun je naar wens uitknijpen in de soep. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-09-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023


Waardeer dit recept!
28 stemmen

Turkse linzensoep - mercimek çorbasi: Veel gestelde vragen

Kan ik de Turkse linzensoep ook vegetarisch maken?

Je kunt groentebouillon gebruiken i.p.v. kippenbouillon om de rode linzensoep vegetarisch te maken. De soep zal dan iets minder hartig zijn qua smaak.

Gebruik je verse of gedroogde munt voor Turkse linzensoep?

Je kunt zowel verse of gedroogde munt gebruiken.

Welke aardappel voor Turkse linzensoep?

Je kunt kruimige of vastkokende aardappelen gebruiken, een vastkokende aardappel heeft net iets langer nodig om volledig gaar te worden.

0 reacties op Turkse linzensoep - mercimek çorbasi

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.