Trenette met pesto en sperziebonen

(14)

Deze trenette met pesto en sperziebonen is een klassiek gerecht uit Ligurië (Italië). Traditioneel geserveerd met platte spaghetti zoals trenette of linguine.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-08-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-09-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten Calorieën 522 calorieën p.p.
Trenette met pesto en sperziebonen

Ingrediënten


  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 30 gram pecorino romano kaas
  • 2 vastkokende aardappels
  • Olijfolie
  • 2 takjes verse basilicum
  • Klein potje groene pesto
  • 160 gram platte spaghetti
  • Handvol pijnboompitten
  • Zout

Kookgerei nodig


  • Rasp
  • Grote pan
  • Diepe bakpan
  • Dunschiller
  • Klein mesje
  • Snijplank
  • Pollepel
  • Vergiet

Trenette met pesto en sperziebonen Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten Calorieën 522 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/trenette-met-pesto-en-sperziebonen


Voorbereiding – 10 minuten

Verwijder de uiteinden en eventuele draadjes uit de sperziebonen. Was de verse basilicum en leg opzij.

Schil de 2 vastkokende aardappels en snijd in zo klein mogelijke blokjes. Rooster de pijnboompitjes tot een beetje goudbruin.

Trenette met pesto en sperziebonen
Trenette met pesto en sperziebonen

De trenette met pesto en sperziebonen afmaken – 10 minuten

Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Kook de sperziebonen beetgaar, verwijder deze dan uit de pan.

Kook de spaghetti aan de hand van de verpakking beetgaar. Voeg ongeveer 5 minuten voordat de pasta gaar is ook de aardappelblokjes toe.

Giet dan af met behulp van een vergiet. Voeg de spaghetti en aardappelblokjes terug in de pan en roer er een ½ pot groene pesto er doorheen.

Roer de sperziebonen samen met 50 gram parmezaanse kaas en 30 gram pecorino kaas door de pasta heen, breng op smaak met een snufje zout. Verwarm het geheel nog even kort.

Garneer met verse basilicum blaadjes en geroosterde pijnboompitjes, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-08-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-09-2023


Waardeer dit recept!
14 stemmen

Trenette met pesto en sperziebonen: Veel gestelde vragen

Hoe heet deze pasta in het Italiaans?

In Italië is heet deze pasta “Trenette al pesto”, handig voor als je deze een keer in een Italiaans restaurant wil bestellen.

Kan ik ook vlees toevoegen?

In een klassieke trenette met pesto zit geen vlees, mocht je toch vlees willen toevoegen dan kun je kiezen voor kip.

0 reacties op Trenette met pesto en sperziebonen

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.