Tonijntartaar met wasabi

(17)

Een feestelijk en makkelijk voorgerecht om indruk te maken. Deze tonijntartaar met wasabi is heerlijk smeuïg en vol van smaak. Lekker met de nootachtige smaak van rucola.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-12-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-05-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Voorgerechten
Tonijntartaar met wasabi

Ingrediënten


  • 160 gram verse tonijn
  • halve eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel sojasaus
  • halve theelepel wasabi
  • 1 theelepel olijfolie van goede kwaliteit
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: maldon zout
  • optioneel: paar takjes verse peterselie
  • klein handjevol rucola
  • paar cherry tomaatjes

Ingrediënten wasabi crème

  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 theelepel wasabi
  • zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • kleine kom
  • lepel
  • optioneel: kleine spuitzak- of fles
  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • ronde uitsteker
  • lepel of cocktailstamper

Tonijntartaar met wasabi Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Voorgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tonijntartaar-met-wasabi


Voorbereiding – 15 minuten

Maak eerst een wasabi crème door de crème fraîche samen met wasabi te mengen. Breng op smaak met peper en zout en schep dit eventueel in een (kleine) spuitzak of spuitfles.

Was eventueel de rucola en snijd de cherry tomaatjes in kwarten. Hak eventueel een beetje verse peterselie fijn.

Snijd de verse tonijn fijn, maar vermaal het niet met een keukenmachine. Een gepureerde tonijn zal een heel andere structuur krijgen en daardoor minder lekker zijn. Snijd de tonijn ook niet te grof, dat zal ook minder lekker smaken.

Tonijntartaar met wasabi
Tonijntartaar met wasabi

De tonijntartaar met wasabi afmaken – 15 minuten

Meng de fijngesneden tonijn met mayonaise, sojasaus, wasabi en olijfolie. De tonijn wordt hierdoor een beetje smeuïg en daardoor extra smaakvol. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de tonijntartaar over 2 borden, verdeel de wasabi crème her en der en maak af met de cherry tomaatjes, rucola en eventueel een beetje extra (maldon) zout bovenop. Garneer met peterselie en serveer eventueel met een beetje (stok)brood, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-12-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-05-2023


Waardeer dit recept!
17 stemmen

Tonijntartaar met wasabi: Veel gestelde vragen

Hoe krijg ik de tonijntartaar het beste op het bord?

Gebruik een ronde uitsteker om een mooie vorm te krijgen. Gebruik de achterkant van een lepel of cocktailstamper om de bovenkant glad te maken. 

Welke tonijn kan ik het beste gebruiken?

Voor een tonijntartaar kun je het beste verse tonijn gebruiken van goede kwaliteit. Zo weet je zeker dat deze smaakvol, maar ook veilig is, om rauw te eten.

0 reacties op Tonijntartaar met wasabi

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.