Tomatensoep met balletjes

(26)

Maak vandaag eens een keer tomatensoep met balletjes, een heerlijke soep die vol van smaak is en met weinig ingrediënten te bereiden is. Lekker met zelfgemaakte soepballetjes en knoflookbrood.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-06-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten Calorieën 267 calorieën p.p.
Tomatensoep met balletjes

Ingrediënten


  • 1 kilo tomaten in blik
  • 250 gram soepballetjes
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 runderbouillonblokjes
  • 2.5 liter water
  • Scheutje zonnebloemolie
  • Bouquet garni
  • Peper en zout

Kookgerei nodig


  • Grote pan
  • Soeplepel
  • Staafmixer
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Pollepel

Tomatensoep met balletjes Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten Calorieën 267 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tomatensoep-met-balletjes


Voorbereiding – 5 minuten

Je kunt voor dit recept kant-en-klare soepballetjes of zelfgemaakte soepballetjes gebruiken. Pel en snipper 1 ui en 2 teentjes knoflook.

Tomatensoep met balletjes
Tomatensoep met balletjes

De tomatensoep met balletjes afmaken – 45 minuten

Verhit een grote pan op middelhoog vuur. Voeg een scheutje zonnebloemolie toe en fruit de knoflook en ui aan. Bak 2 eetlepels tomatenpuree mee en roer goed door met een pollepel.

Voeg nu 1 kilo tomaten uit blik toe, dit kunnen hele tomaten zijn of stukjes. Zet het vuur iets hoger en voeg dan 2.5 liter water toe.

Verkruimel 3 runderbouillonblokjes en roer dit door de pan tomatensoep heen. Blijf af en toe roeren en zet het vuur lager zodra de soep begint te koken.

Voeg een bouquet garni toe (tijm, rozemarijn en laurierblad) en laat de tomatensoep tenminste een half uur lang rustig pruttelen.

Pureer de tomatensoep met een staafmixer mooi glad en egaal. Je kunt de soep eventueel ook nog door een zeef halen, afhankelijk van hoe glad je de tomatensoep wil hebben.

Voeg de soepballetjes toe en garneer met verse peterselie. Serveer er bijvoorbeeld zelfgemaakte knoflookbrood bij. Geniet van deze lekkere soep!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-06-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023


Waardeer dit recept!
26 stemmen

Tomatensoep met balletjes: Veel gestelde vragen

Is tomatensoep met balletjes vegetarisch?

Nee, doordat er gebruik is gemaakt van runderbouillon en gehaktballetjes is deze soep niet vega. Je kunt heel makkelijk een vegetarische variant van deze tomatensoep met balletjes maken door gebruik te maken van groentebouillon en vegetarische balletjes.

Kan ik tomatensoep met balletjes invriezen?

Laat de soep na het bereiden geheel afkoelen. Je kunt de soep tot maximaal 3 dagen in de koelkast bewaren. Invriezen kan ook, het handigste is om dan gebruik te maken van vacuümzakken of een stevige en luchtdichte bak.

Wat eet je bij tomatensoep met balletjes?

Als lunch is deze soep al vullend genoeg. Als avondeten kun je er stokbrood, ciabatta, sneetjes volkorenbrood of crackers bij serveren.

0 reacties op Tomatensoep met balletjes

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.