Tomaat pastinaak soep

(35)

Deze tomaat pastinaak soep zit bomvol groenten en een vleugje kruiden. Een vegetarische soep die heerlijk is op elk moment van de dag!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-02-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-10-2023

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Soep recepten
Tomaat pastinaak soep

Ingrediënten


  • 500 gram pastinaak
  • 800 gram tomaten
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1,2 liter groentebouillon
  • ongeveer 2 cm verse gember
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • olijfolie
  • optioneel: chilivlokken
  • optioneel: verse peterselie
  • optioneel: pastinaak chips

Kookgerei nodig


  • middelgrote pan
  • middelgrote kom
  • schuimspaan
  • klein mesje
  • snijplank & koksmes
  • grote pan
  • blender of staafmixer

Tomaat pastinaak soep Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Soep recepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tomaat-pastinaak-soep


Voorbereiding – 15 minuten

Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Vul een middelgrote kom met ijskoud water en eventueel ijsblokjes. Verwijder de kroontjes van de tomaten en maak aan de onderkant een X met een scherp mesje.

Plaats de tomaten ongeveer 30 seconden in het kokende water en verplaats deze dan direct naar het koude water. Gebruik een klein mesje om de tomaten te ontvellen. Snijd de tomaten vervolgens in grove stukken.

Schil de pastinaken en snijd deze in stukken, niet al te groot. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Schil de gemberwortel en snijd of rasp deze vrij fijn.

Tomaat pastinaak soep
Tomaat pastinaak soep

Tomaat pastinaak soep afmaken – 30 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote pan. Fruit hier de ui, knoflook en gember enkele minuten in aan en bak dan ook de stukken pastinaak nog even mee.

Voeg paprikapoeder toe en bak nog kort. Voeg de stukken tomaat toe samen met groentebouillon en breng aan de kook. 

Zet het vuur laag en laat de soep zachtjes koken voor ongeveer 20 minuten. Pureer de soep, dit kun je met een staafmixer of blender doen.

Breng de soep op smaak met een theelepel zwarte peper en zout. Serveer eventueel met een beetje chili vlokken en verse peterselie, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-02-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-10-2023


Waardeer dit recept!
35 stemmen

Tomaat pastinaak soep: Veel gestelde vragen

Welke tomaten voor tomatensoep?

Je kunt verschillende soorten tomaten gebruiken, gebruik smaakvolle en sappige tomaten zoals vleestomaten of trostomaten.

Kan ik ook tomaten uit blik gebruiken voor een tomaat pastinaak soep?

Je kunt eventueel ook tomaten uit blik gebruiken, deze zijn minder smaakvol dan verse tomaten.

0 reacties op Tomaat pastinaak soep

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.