Thaise groene curry

(28)

Een Thaise groene curry is een ontzettend smaakvolle curry met verse groenten en kip. Een tikkeltje pittig, fris door de limoen en heerlijk zacht door de kokosmelk.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-03-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-04-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Thaise groene curry

Ingrediënten


  • 400 gram kipfilet of kipdijfilet
  • 1 broccoli
  • 1 rode paprika
  • 100 gram (Thaise) groene curry pasta
  • 400 ml kokosmelk
  • half blokje kippenbouillon
  • 20 gram palmsuiker
  • 1 theelepel vissaus
  • 2 limoenblaadjes
  • kleine handvol (Thaise) basilicum
  • 1 limoen
  • zonnebloem- of andere neutrale olie

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • optioneel: rasp
  • wok of diepe bakpan
  • houten lepel of schuimspaan

Thaise groene curry Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/thaise-groene-curry


Voorbereiding – 10 minuten

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in reepjes. Verdeel de broccoli in niet al te grote roosjes en rasp of snijd de palmsuiker fijner, zodat deze beter zal oplossen.

Verwijder overtollig vet en spieren van de kip en snijd deze in blokjes.

Thaise groene curry
Thaise groene curry

De Thaise groene curry afmaken – 20 minuten

Verhit een wok of diepe bakpan op hoog vuur en voeg een klein scheutje zonnebloemolie toe. Bak de groene curry pasta kort en voeg dan de stukjes kip toe.

Voeg na enkele minuten de broccoli en paprika toe samen met de limoenblaadjes en palmsuiker. Voeg na een minuut de kokosmelk samen met een half blokje kippenbouillon en 1 theelepel vissaus toe.

Laat de groene curry enkele minuten koken tot de kip gaar is en de curry iets is ingedikt. Verwijder de limoenblaadjes en serveer met rijst, Thaise basilicum en een partje limoen. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-03-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-04-2023


Waardeer dit recept!
28 stemmen

Thaise groene curry: Veel gestelde vragen

Kan ik andere groenten gebruiken voor een groene curry?

Ja, gebruik Thaise aubergine als je deze kunt vinden. Je kunt behalve broccoli en paprika ook bijvoorbeeld sperziebonen en peultjes gebruiken. 

Kan ik de vissaus achterwege laten?

Je hoeft de vissaus niet te vervangen door iets anders, je kunt de vissaus simpelweg weglaten.

0 reacties op Thaise groene curry

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.