Taaitaai

(11)

Taaitaai is razend populair tijdens Sinterklaas. Maak deze kruidige koekjes eens zelf, zonder koekjes vorm ook te maken in elke andere gewenste vorm.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-11-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 27-11-2022

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks
Taaitaai

Ingrediënten


  • 300 gram honing
  • 300 gram bloem + extra
  • 2 eetlepels schenkstroop
  • 1 theelepel anijspoeder (van een anijs staafje of blokje)
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 ei

Kookgerei nodig


  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • middelgrote kom
  • grote kom
  • huishoudfolie
  • deegroller
  • koekjesuitsteker
  • oven
  • ovenplaat bekleed met bakpapier

Taaitaai Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/taaitaai


Voorbereiding -- 10 minuten + wachttijd

Als je honing gebruikt die redelijk vast is, kun je deze het beste eerst opwarmen om de honing vloeibaarder te maken. Roer de honing samen met de schenkstroop in een grote kom. Meng de bloem, anijspoeder, speculaaskruiden, bakpoeder en zout in een middelgrote kom.

Voeg geleidelijk het bloemmengsel toe aan de honing tot je een vrij plakkerig deeg hebt. Als je deeg teveel aan je handen plakt, kun je deze bestuiven met een laagje bloem. 

Verpak het deeg dan in plasticfolie en laat het minimaal 2 uur rusten in de koelkast, hoe langer je dit deeg laat rusten hoe smaakvoller de taaitaai's zullen zijn. 

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. 

Taaitaai
Taaitaai

Taaitaai afmaken -- 20 minuten

Bestrooi het aanrecht en je deegroller met bloem. Rol het deeg uit tot een dikte van 1 cm en gebruik een koekjesvorm om de gewenste vorm uit te steken. Leg de taaitaai's op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrijk de bovenkant met een losgeklopt ei.

Bak de koekjes dan mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten, als je deze te lang bakt, zal de buitenkant hard worden. Laat ze afkoelen op een afkoelrek. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-11-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 27-11-2022


Waardeer dit recept!
11 stemmen

0 reacties op Taaitaai

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.