Hoi,
Ik heb het recept van de stroop geprobeerd. Het is niet gemakkelijk om te maken. Wanneer het vuur te hoog staat, verbrandt de suiker en wanneer het vuur lager staat, smelt de suiker niet. Uiteindelijk is het best lekker. Maar het maakt de wafels erg taai, wat ik juist lekker vind maar mijn gezin niet. Ik ga nog een keer oefenen hiermee.
Ohmydish plaatste op 22-03-2017 om 19:36:15
Hallo Caroline, het maken van karamel vergt inderdaad even wat oefening. Suiker wordt erg heet en het verbrand snel. Het vuur niet te hoog zetten maar juist wel laag, het zal dan juist wel egaal smelten maar vooral niet in roeren en dan gaat het mooi kleuren zonder bitter te worden :) Succes!
Caroline plaatste op 25-03-2017 om 09:55:22
Dat lukt mij dus niet....als ik het vuur laag zet, smelt de suiker na 30 minuten nog niet. Misschien gebruik ik een pan met te dikke bodem.
Ohmydish plaatste op 25-03-2017 om 11:22:15
Dat zou het wel eens kunnen zijn. Weet je wat, ik zal proberen zo snel mogelijk eens een uitgebreid bericht te plaatsen over karamel maken :)
Caroline plaatste op 27-03-2017 om 06:34:11
Leuk! :-)
Ohmydish plaatste op 27-04-2017 om 14:47:00
Hoi Caroline, het heeft eventjes geduurd maar ik heb een bericht geplaatst voor je over karamel. Hoop dat het duidelijk is, anders hoor ik het graag :) https://ohmydish.nl/zelf-karamel-maken/ Groetjes
Lente recepten
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.