Spruitjespuree

(17)

Spruitjespuree op Franse wijze, op smaak gebracht met nootmuskaat en natuurlijk boter. Een heerlijk en simpel bijgerecht dat zacht van smaak is.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-01-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-01-2024

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Bijgerechten
Spruitjespuree

Ingrediënten


  • 500 gram spruitjes
  • 1 kg kruimige aardappels
  • 100 ml room
  • 100 gram roomboter
  • peper
  • zout
  • verse nootmuskaat

Kookgerei nodig


  • middelgrote pan
  • aardappelstamper of een zeef en grote lepel
  • siliconen spatel
  • dunschiller
  • klein mesje
  • middelgrote bakpan

Spruitjespuree Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spruitjespuree


Voorbereiding – 20 minuten

Vul de middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Maak de spruitjes schoon door de onderkant eraf te snijden en eventueel de buitenste blaadjes te verwijderen.

Blancheer de spruitjes en schil ondertussen de aardappels. Bewaar het kookwater van de spruitjes voor de aardappels. Snijd de aardappels in stukken en kook deze gaar in ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukken. 

Spruitjespuree
Spruitjespuree

Spruitjespuree afmaken – 10 minuten

Giet de aardappels af en pureer deze, je kunt ze door een fijne zeef wrijven met een grote lepel of pureren met een aardappelstamper, net wat je makkelijker vindt.

Breng de puree op smaak met de room, peper, zout en flink wat nootmuskaat. Hak de spruitjes grof en verwarm boter in een middelgrote bakpan. Stoof de spruitjes ongeveer 5 minuten in de boter, breng deze ook op smaak en roer ze dan bij de aardappelpuree.

Heerlijk bijgerecht om bijvoorbeeld te serveren bij een beenham of ander soort vlees. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-01-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-01-2024


Waardeer dit recept!
17 stemmen

2 reacties op Spruitjespuree

CJA plaatste op 11-02-2023 om 11:16:32
Ik vind stamppot met spruiten heerlijk, maar ik doe er altijd een appeltje (Elstar) bij, hierdoor wordt de stamppot lekker fris. Tevens doe ik er een handje grof gehakte walnootjes en wat kerrie poeder bij. Om het helemaal compleet te maken eten wij er altijd lekker uitgebakken spekblokjes bij. Eet smakelijk!
Ohmydish plaatste op 11-02-2023 om 21:09:49

Bedankt voor je bericht, een heerlijk fris appeltje en kerrie doe ik ook bij mijn spruitjesstamppot en dat is inderdaad ontzettend lekker ( deze kun je hier vinden: https://ohmydish.nl/recept/spruitjesstamppot ). De spruitjespuree is een heerlijk bijgerecht, als variatie op een aardappelpuree vandaar dat er verder niets bij gaat en deze simpel is. Probeer 'm eens, een echte aanrader! Hele fijne avond, veel liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.