Spinaziestamppot

(14)

Een spinaziestamppot met ei zit bomvol groenten en extra lekker met een vleug kerrie. Een simpele stamppot is een ideale winterse maaltijd, om heerlijk bij op te warmen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-01-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-06-2023

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Spinaziestamppot

Ingrediënten


  • 1,5 kg kruimige aardappelen
  • 800 gram verse spinazie
  • 2 uien
  • 200 gram spekjes
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • klont boter
  • scheut melk
  • peper en zout naar smaak
  • 4 eieren

Kookgerei nodig


  • grote pan met deksel
  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • optioneel: sla centrifuge
  • kleine pan
  • aardappelstamper
  • vergiet of zeef
  • houten lepel

Spinaziestamppot Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spinaziestamppot


Voorbereiding – 30 minuten

Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Plaats de stukken aardappel in een pan met gezouten water en breng aan de kook.

Kook de aardappelen gaar in ongeveer 20 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de stukken aardappel.

Was ondertussen indien nodig de spinazie. Verwijder overtollig water met een sla centrifuge.

Pel de uien en snijd deze fijn. Kook de eieren ongeveer 6 tot 7 minuten, afhankelijk hoe je de eitjes het liefste hebt.

Spinaziestamppot
Spinaziestamppot

Spinaziestamppot afmaken – 20 minuten

Verhit een grote bakpan op hoog vuur en bak hierin de spekjes 2 minuten lang. Voeg de ui toe en bak nog 2 minuten langer.

Voeg dan geleidelijk de verse spinazie toe zodat deze iets kan slinken. Bak de spinazie niet te lang zodat deze niet te gaar zal worden.

Plaats de gebakken spinazie in een vergiet en laat dit uitlekken om overtollig water te verwijderen.

Giet de aardappelen af en gebruik een aardappelstamper om deze kleiner te maken. Roer de gebakken spinazie, spekjes en ui door de aardappelen en voeg 1 eetlepel kerrie en 1 theelepel nootmuskaat toe.

Roer een klont boter en een scheut melk door de stamppot en breng op smaak met peper en zout. Pel de eieren en serveer de spinaziestamppot met de gekookte eieren, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-01-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-06-2023


Waardeer dit recept!
14 stemmen

Spinaziestamppot: Veel gestelde vragen

Is spinaziestamppot vegetarisch?

Deze spinaziestamppot is niet vegetarisch door de spekjes, maar deze kun je eventueel weglaten. Voeg dan wel meer kruiden toe, anders zal de stamppot te flauw van smaak zijn.

Vervang de spekjes bijvoorbeeld eens door stukjes walnoot of geroosterde pijnboompitten.

Wat is de beste aardappel voor stamppot?

De meest geschikte aardappel om stamppot mee te maken is een kruimige aardappel. Kruimige aardappelen, ook wel bloemige aardappelen genoemd, zijn aardappelen die na het koken snel uit elkaar vallen. Doré en eigenheimer zijn de meest voorkomende kruimige aardappelsoorten.

0 reacties op Spinaziestamppot

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.