Spinazie omelet

(17)

Een spinazie omelet is een ideale lunch om extra groenten te eten. Extra lekker met kaas en eventueel spekjes, maar zonder spekjes ook een aanrader voor een vega omelet!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-05-2022, dit recept is voor 1 persoon en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-06-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 1 persoon Categorie Lunch
Spinazie omelet

Ingrediënten


  • 3 eieren
  • 2 eetlepels slagroom
  • peper en zout naar smaak
  • handvol verse spinazie
  • 6 cherry tomaatjes
  • olijfolie
  • optioneel: handvol gerookte spekjes
  • kleine handvol fijn geraspte grana padano
  • optioneel: 1 lente ui

Kookgerei nodig


  • optioneel: sla centrifuge
  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • garde
  • middelgrote bakpan met deksel
  • spatel

Spinazie omelet Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 1 persoon Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spinazie-omelet


Voorbereiding – 10 minuten

Was de spinazie indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge. Snijd de spinazie in stukken, niet te grof. Snijd de lente ui in ringetjes en de tomaatjes door de helft en zet op zij.

Spinazie omelet
Spinazie omelet

De spinazie omelet afmaken – 10 minuten

Klop de eieren los samen met 2 eetlepels room en breng op smaak met peper en zout. Roer de spinazie door het ei.

Bak de spekjes in een middelgrote bakpan enkele minuten. Voeg indien nodig een scheutje olijfolie toe en schenk het eimengsel erbij.

Zet het vuur middellaag en verdeel de tomaatjes vooral in het midden plaats een deksel op de bakpan. Verdeel een beetje grana padano over het omelet en vouw de zijkanten naar binnen, of vouw het omelet volledig dubbel.

Verdeel nog meer grana padano over het omelet en plaats de deksel terug op de pan. Bak het omelet nog enkele minuten langer tot het ei gestold is en de kaas gesmolten is. Bestrooi met lente ui en serveer direct, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-05-2022, dit recept is voor 1 persoon en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-06-2023


Waardeer dit recept!
17 stemmen

Spinazie omelet: Veel gestelde vragen

Kan ik diepvries spinazie gebruiken voor een omelet?

Je kunt eventueel diepvries spinazie gebruiken, ontdooi deze dan eerst voor je deze mengt met het ei.

Kan ik de spekjes vervangen?

Je kunt eventueel champignons of (gerookte) zalm toevoegen aan het spinazie omelet i.p.v. spekjes. Je kunt de spekjes ook simpelweg weglaten.

Moet ik room gebruiken in een spinazie omelet?

Je kunt eventueel ook (plantaardige) melk gebruiken i.p.v. (kook)room, beide geeft het omelet extra smaak en textuur.

0 reacties op Spinazie omelet

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.