Soupe au pistou - Provençaalse maaltijdsoep

(25)

Soupe au pistou is een Franse Provençaalse maaltijdsoep met zomergroenten en bonen. Pistou is een makkelijke Franse pestosoort.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-09-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Soep recepten
Soupe au pistou - Provençaalse maaltijdsoep

Ingrediënten


  • 150 gram rode kidneybonen
  • 100 gram witte bonen
  • 150 gram sperziebonen
  • ongeveer 6 wortelen
  • 1 middelgrote vastkokende aardappel
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 300 gram tomaten
  • 80 gram macaroni
  • flinke handvol Gruyère kaas
  • optioneel: 100 gram gerookte spekjes
  • 3 liter water
  • peper en zout naar smaak

Ingrediënten pistou

  • 4 knoflooktenen
  • grote handvol verse basilicum
  • 50 ml olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • grote pan
  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • kleine zeef
  • vijzel of (kleine) blender

Soupe au pistou - Provençaalse maaltijdsoep Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Soep recepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/soupe-au-pistou-provencaalse-maaltijdsoep


Voorbereiding – 20 minuten

Vul een pan met 3 liter water en voeg hier de spekjes aan toe als je deze gebruikt en breng aan de kook. 

Pel ondertussen de ui en snijd deze fijn. Was de prei goed, verwijder het groene gedeelte en snijd de prei in dunne (halve) ringen. 

Schil de wortelen, verwijder de uiteindes en snijd deze in niet al te grote stukjes. Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd deze in blokjes. 

Schil de aardappel en snijd deze ook in blokjes. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en snijd deze fijner. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd deze grof. 

Spoel de rode en witte bonen af en zet opzij. 

Soupe au pistou – Provençaalse maaltijdsoep
Soupe au pistou – Provençaalse maaltijdsoep

De soupe au pistou afmaken – 1 uur + 10 minuten

Voeg de ui, prei, wortelen, courgette, aardappel, sperziebonen en tomaten toe aan het kokende water en zet het vuur laag. 

Laat de groenten gaar worden in ongeveer een uur, zo zal het water smaakvol worden. 

Maak ondertussen de pistou, een Franse pesto soort. Gebruik hiervoor een vijzel of kleine blender. Pel de knoflooktenen en pureer deze samen met de blaadjes verse basilicum. Maak het geheel smeuïg met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. 

Voeg de macaroni, rode en witte bonen toe aan de soep en laat deze nog ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout en serveer met de pistou en geraspte kaas. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-09-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023


Waardeer dit recept!
25 stemmen

0 reacties op Soupe au pistou - Provençaalse maaltijdsoep

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.