Snelle appeltaart van bladerdeeg

(15)

Deze makkelijke en snelle appeltaart van bladerdeeg is ideaal voor een last-minute gebakje voor bij de koffie. Een dunne appeltaart met kruiden en vanille.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-05-2023, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Taart en cake
Snelle appeltaart van bladerdeeg

Ingrediënten


  • 1 rol bladerdeeg
  • 3 appels
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 2 eetlepels abrikozenjam

Kookgerei nodig


  • oven
  • bakplaat bekleed met bladerdeeg
  • snijplank & koksmes
  • siliconen kwast

Snelle appeltaart van bladerdeeg Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/snelle-appeltaart-van-bladerdeeg


Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in dunne plakjes. 

Snelle appeltaart van bladerdeeg
Snelle appeltaart van bladerdeeg

De snelle appeltaart van bladerdeeg maken – 30 minuten

Rol het bladerdeeg uit, vouw de randjes naar binnen en prik gaatjes in de bodem met een vork.

Leg de plakjes appel dakpansgewijs op het bladerdeeg, begin bij de rand en werk zo naar het midden. Gebruik een kwast om de plakjes appels in te smeren met abrikozenjam.

Verdeel 2 zakjes vanille suiker over de appel en maak af met een theelepel speculaaskruiden. Bak de snelle appeltaart gaar en mooi goudbruin in ongeveer 15 tot 20 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van appel plakjes. Serveer direct, geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-05-2023, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023


Waardeer dit recept!
15 stemmen

Snelle appeltaart van bladerdeeg: Veel gestelde vragen

Welke kruiden voor een appeltaart?

Je kunt behalve speculaaskruiden ook eventueel enkel een snuf kaneel gebruiken.

Welk deeg voor een dunne appeltaart?

Wanneer je een appeltaart wilt die het snelste klaar is, kun je het beste bladerdeeg gebruiken. Maar je kunt eventueel ook een taartbodem maken en deze dun uitrollen.

0 reacties op Snelle appeltaart van bladerdeeg

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.