Sinterklaas toetje

(21)

Pepernoten mousse, ofwel kruidnoten mousse met maar 4 ingrediƫnten. Een makkelijk Sinterklaas toetje in een glaasje die je vooraf kunt maken.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door VĆ©ronique

Geplaatst op 17-11-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de Ɣllerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes
Sinterklaas toetje

Ingrediƫnten


  • 400 ml slagroom
  • 2 eiwitten
  • 50 gram suiker
  • 100 gram pepernoten + flinke handvol extra
  • 40 gram geraspte pure chocolade
  • kleine handvol amandelschaafsel

Kookgerei nodig


  • blender, foodprocessor of deegroller
  • elektrische mixer
  • grote kom
  • siliconen spatel
  • kleine bakpan
  • rasp
  • snijplank & klein mesje
  • 4 glazen

Sinterklaas toetje Ingrediƫnten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/sinterklaas-toetje


Voorbereiding ā€“ 15 minuten + wachttijd

Verkruimel 100 gram pepernoten tot ze fijn zijn. Dit kun je met een blender of foodprocessor doen, maar je kunt deze ook in een hersluitbare zak doen en er met een deegroller overheen gaan.

Klop 400 ml slagroom tot dit vrij stevig is, maar niet te stijf. Roer hier de pepernoten kruimels doorheen.

Klop 2 eiwitten tot deze stijve pieken hebben, voeg dan geleidelijk 50 gram suiker toe en blijf mixen tot de suiker is opgelost.

Spatel de opgeslagen eiwitten door de slagroom heen en zet minimaal een uur in de koelkast.

Sinterklaas toetje
Sinterklaas toetje

Sinterklaas toetje afmaken ā€“ 10 minuten

Rooster een kleine handvol amandelschaafsel in een droge bakpan tot deze mooi goudbruin is en laat deze dan afkoelen.

Snijd een flinke handvol pepernoten door de helft en rasp ongeveer 40 gram pure chocolade.

Maak laagjes van de pepernoten mousse, een aantal gehalveerde pepernoten, geraspte chocolade en dan weer pepernoten mousse. Herhaal tot het glaasje gevuld is en maak af met het amandelschaafsel. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door VĆ©ronique

Geplaatst op 17-11-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de Ɣllerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
21 stemmen

Sinterklaas toetje: Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen pepernoten en kruidnoten?

Pepernoten zijn zachter van structuur en smaken naar honing en anijs. Ze worden gemaakt met een vleugje speculaaskruiden

Kruidnoten zijn harder en zijn gemaakt met veel meer speculaaskruiden, daardoor hebben ze een vollere smaak. 

Kan ik ook melkchocolade gebruiken?

Je kunt behalve geraspte pure chocolade ook melkchocolade of zelfs witte chocolade gebruiken.

0 reacties op Sinterklaas toetje

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediƫnten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.