Zelf satésaus maken

(32)

Satésaus of ook wel pindasaus genoemd is een hele makkelijke saus die je in 10 minuten klaar kunt maken. Met maar 5 ingrediënten maak je zelf de lekkerste pindasaus.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-01-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-01-2024

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Sauzen
Zelf satésaus maken

Ingrediënten


  • 250 gram pindakaas, ongeveer een halve pot
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 100 ml zoete of zoute sojasaus (naar smaak)
  • 1/2e liter water
  • Sambal naar smaak

Kookgerei nodig


  • Koksmes
  • Snijplank
  • Pan
  • Grote garde

Zelf satésaus maken Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Sauzen

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-satesaus-maken


Voorbereiding – 5 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Voeg het water en de sojasaus toe aan de pan. Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe aan de pan. 

Bepaal hoeveel sambal je in de satésaus wilt, en voeg toe aan de pan. Meestal is 1 of 2 theelepeltjes voldoende voor een pittige(re) satésaus. 

Zelf satésaus maken
Zelf satésaus maken

De satésaus afmaken – 5 minuten

Verhit het pannetje op middelhoog vuur. Voeg de pindakaas toe zodra het mengsel aan de kook raakt, blijf mengen met de grote garde totdat er een gladde satésaus ontstaat. 

Proef, en voeg eventueel meer sojasaus en/of sambal toe.

Bonus tip: Voeg 2 eetlepels kokosmelk toe om er een romige satésaus van te maken!

Bekijk hier al onze recepten voor de lekkerste zelfgemaakte sausjes.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-01-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-01-2024


Waardeer dit recept!
32 stemmen

Zelf satésaus maken: Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen satésaus en pindasaus?

Met pindasaus wordt een saus op basis van pinda's bedoeld, terwijl satésaus in Indonesië een saus voor over de saté is. Dit kunnen verschillende soorten sauzen zijn.

In Nederland wordt deze saus door ongeveer de helft satésaus genoemd, terwijl de andere helft deze pindasaus noemt. Het is beide correct en is net wat je voorkeur heeft.

Welke pindakaas voor het maken van satésaus?

Je kunt de pindakaas gebruiken die je voorkeur heeft, dit kan gladde pindakaas of pindakaas met stukjes zijn. Het merk maakt hierin ook niet uit, net welke je in huis hebt.

0 reacties op Zelf satésaus maken

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.