Tempeh is ideaal als je vegetarisch of veganistisch wilt eten. Het is niet alleen gezond, maar deze sticky tempeh ofwel Indonesische sambal goreng tempeh is ook nog eens super lekker!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-04-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 21-05-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/sambal-goreng-tempeh-kering
Snijd de tempeh in plakken en vervolgens in reepjes. Rasp en snijd de palmsuiker eventueel fijner zodat deze beter zal oplossen.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Gebruik een vijzel of kleine blender om een boemboe te maken van de ui, knoflook, sambal oelek, laos, een snuf zout en een eetlepel olie. Pureer tot een glad mengsel.
Verhit een laag olie in een wok en frituur de reepjes tempeh tot deze mooi goudbruin en krokant zijn. Je kunt ze het beste in delen frituren en verplaats ze dan naar een kom bekleed met keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.
Haal de meeste olie uit de wok en fruit de boemboe enkele minuten in de overgebleven olie. Voeg de reepjes gefrituurde tempeh terug aan de wok en roer goed door.
Schenk 5 eetlepels ketjap erbij samen met de palmsuiker. Roer alles goed door elkaar zodat alle tempeh bedekt is met de sticky saus.
Serveer de sticky tempeh als onderdeel van een rijsttafel, of gewoon met witte rijst en bijvoorbeeld sperziebonen. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-04-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 21-05-2023
Wat is tempeh?
Sojabonen worden na het weken en koken gefermenteerd onder invloed van de schimmel Rhizopus oligosporus.
Wat is het verschil tussen tofu en tempeh?
Door de schimmel die gebruikt wordt bij de fermentatie verkrijgt de tempeh zijn vaste vorm. Je herkent de hele sojabonen erin en daarom is tempeh steviger dan tofu.
Tofu wordt echter gemaakt van sojamelk, het bestaat uit de vaste delen die overblijven uit de sojamelk vergelijkbaar met het maken van kaas.
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.