Salade met eend en sinaasappel

(15)

Deze salade met eend en sinaasappel heeft maar weinig ingrediƫnten maar zit boordevol smaken met het licht zoute van de gerookte eendenborst samen met de frisse sinaasappel en venkel.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door VĆ©ronique

Geplaatst op 22-12-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de Ɣllerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-10-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Salades
Salade met eend en sinaasappel

Ingrediƫnten


  • ongeveer 20 plakjes gerookte eendenborst
  • flinke handvol rucola of andere sla soort
  • 1 kleine venkel
  • kleine handvol pijnboompitjes
  • 1 sinaasappel
  • zonnebloemolie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • snijmachine, mandoline of dunschiller
  • kleine kom
  • kleine bakpan
  • optioneel: sla centrifuge

Salade met eend en sinaasappel Ingrediƫnten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Salades

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/salade-met-eend-en-sinaasappel


Voorbereiding ā€“ 15 minuten

Verwijder de harde kern en het groene gedeelte van de venkelknol. Snijd de venkel dun, dit kun je het makkelijkste met een snijmachine of mandoline doen, maar met een dunschiller kan eventueel ook. 

Gebruik een scherp mes om de schil van de sinaasappel te verwijderen. Snijd eerst de boven- en onderkant eraf en snijd vervolgens van boven naar beneden de rest van de schil en zoveel mogelijk wit weg. 

Snijd vervolgens de partjes tussen de vliesjes weg. Wat er dan overblijft kun je vervolgens uitknijpen, het sap gebruiken we dan voor een simpele dressing.

Meng het sap met een beetje olijfolie, peper en zout en meng dit door de dungesneden venkel.

Salade met eend en sinaasappel
Salade met eend en sinaasappel

Salade met eend en sinaasappel afmaken ā€“ 15 minuten

Rooster de pijnboompitjes in een kleine droge bakpan, voeg hier dus geen olie of boter aan toe. Bestrooi de pijnboompitjes direct met fijn zout en zet opzij.

Was indien nodig de rucola en verwijder overtollig water met een sla centrifuge. 

Verdeel venkel, rucola en sinaasappelpartjes over 4 borden en maak af met plakjes gerookte eendenborst en pijnboompitjes. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door VĆ©ronique

Geplaatst op 22-12-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de Ɣllerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-10-2023


Waardeer dit recept!
15 stemmen

0 reacties op Salade met eend en sinaasappel

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediƫnten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.