Rundvlees met broccoli en hoisinsaus uit de wok

(6)

Een biefstuk gerecht smaakt het beste als deze gemaakt is in een echte wok. Voeg verschillende verse groentes toe en bak deze met hoisinsaus

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-03-2016, dit recept is voor 3 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-05-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 3 personen Categorie Hoofdgerechten
Rundvlees met broccoli en hoisinsaus uit de wok

Ingrediënten


  • 2 biefstukken
  • 1 broccoli
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 rode peper
  • 1 rode ui
  • 1 grote wortel of 3 bospeentjes
  • Klein handje sesamzaadjes
  • 250 gram rijst noodles
  • 5 eetlepels hoisinsaus

Kookgerei nodig


  • Aardappelschilmes
  • Snijplank en koksmes
  • Grote wok
  • Middelgrote kom
  • Vergiet

Rundvlees met broccoli en hoisinsaus uit de wok Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 3 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rundvlees-met-broccoli-en-hoisinsaus-uit-de-wok


Voorbereiding – 10 minuten

Vul een middelgrote pan 3/4e met water en breng het water aan de kook. 

Schil ondertussen de wortel of bospeentjes en snijd deze in dunne reepjes. Verdeel de broccoli in roosjes, maar niet te groot. Pel de rode ui en snijd deze in halve ringen. 

Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper, afhankelijk van hoe pittig je het gerecht wilt hebben. Snijd de rode peper in fijne stukjes. Snijd de biefstukken in kleine stukken en zet apart. 

Rundvlees met broccoli en hoisinsaus uit de wok
Rundvlees met broccoli en hoisinsaus uit de wok

Bakken van het gerecht – 10 minuten

Verhit zonnebloemolie in een grote wok op hoog vuur. Bak de wortelen in de wok voor ongeveer een minuut, voeg dan de broccoli roosjes toe samen met de rode ui ringen. Na een paar minuten voeg je de biefstuk reepjes toe. 

Kook in de tussentijd de rijstnoedels in het kokende water gaar in 2 tot 3 minuten. Maak het wokgerecht af door de gesneden rode peper toe te voegen. 

Wanneer de broccoli en wortelen beetgaar zijn voeg je de hoisinsaus toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Giet de noodles af en serveer direct met de biefstuk en groenten, maak af met een klein handje sesamzaadjes. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-03-2016, dit recept is voor 3 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-05-2023


Waardeer dit recept!
6 stemmen

0 reacties op Rundvlees met broccoli en hoisinsaus uit de wok

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.