Roomborstplaat

(9)

Ouderwets snoepgoed dat volgens velen niet mag ontbreken tijdens Sinterklaas. Deze lekkernij is heel zoet en daarom vooral voor echte zoetekauwen!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-10-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-02-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks
Roomborstplaat

Ingrediënten


  • 250 gram suiker
  • 5 eetlepels slagroom
  • 2 eetlepels water
  • 1/2e theelepel vanille extract

Kookgerei nodig


  • kleine sauspan met dikke bodem (handigste is met een schenktuit)
  • garde
  • suiker thermometer
  • vormpjes naar keuze
  • vel bakpapier

Roomborstplaat Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/roomborstplaat


Voorbereiding -- 5 minuten

Tip: als je geen vormpjes hebt kun je het mengsel na het afkoelen zelf in stukken verdelen.

Leg een vel bakpapier op het aanrecht en leg hier de vormpjes op. Maak de vormpjes en bakpapier vochtig, dit zorgt ervoor dat de roomborstplaat niet blijft plakken. 

Roomborstplaat
Roomborstplaat

Roomborstplaat afmaken -- 15 minuten

Voeg alle ingrediënten toe aan de kleine sauspan en roer dit glad. Verwarm dit op laag vuur terwijl je regelmatig roert. Zodra het kookt roer je het voortdurend met een garde zodat er geen klontjes ontstaan.

Kook het dan op laag vuur nog ongeveer 5 minuten, het mengsel moet 115 graden Celsius worden. Als je geen thermometer hebt, kun je zien dat deze klaar is als het mengsel iets dikker begint te worden.

Zet dan het vuur uit en roer blijf roeren terwijl het afkoelt, je zult merken dat het iets troebel en dikker zal worden. Wacht niet te lang, anders zal het niet vloeibaar genoeg meer zijn om te kunnen schenken.

Verdeel over de vormpjes, hoeveel vormpjes dit zullen zijn is afhankelijk van de grootte en hoe vol je de vormpjes maakt. Het lekkerste is als deze niet te dik zijn.

Laat deze dan een kwartier afkoelen, zet deze dan op hun kant zodat de onderkant ook kan drogen. Na ongeveer een half uur kun je de vormpjes verwijderen.

Als je geen vormpjes gebruikt kun je deze zelf in stukken breken. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-10-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-02-2023


Waardeer dit recept!
9 stemmen

0 reacties op Roomborstplaat

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.