Romige pasta met champignons

(11)

Een heerlijke romige pasta met champignons is vegetarisch en zit bomvol smaak. Extra lekker met gebakken champignons, knoflook en walnoten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-03-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-01-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Romige pasta met champignons

Ingrediënten


  • 300 gram pasta rigate
  • 600 gram champignons
  • 4 knoflooktenen
  • 1 rode ui
  • flinke handvol waterkers of verse spinazie
  • 75 gram fijn geraspte grana padano
  • 200 ml room
  • handvol walnoten
  • klont boter
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • grote pan
  • vergiet
  • snijplank & koksmes
  • champignonborstel of keukenpapier
  • optioneel: sla centrifuge
  • grote bakpan
  • houten lepel

Romige pasta met champignons Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-pasta-met-champignons


Voorbereiding – 20 minuten

Vul een grote pan met water en een flinke snuf zout en breng aan de kook. Kook hierin de pasta al dente, de exacte kooktijd is afhankelijk van de soort pasta.

Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en snijd deze in dunne plakjes.

Was indien nodig de waterkers of verse spinazie en verwijder overtollig water met een sla centrifuge. Pel indien nodig de walnoten en hak deze grof.

Romige pasta met champignons
Romige pasta met champignons

De romige pasta met champignons afmaken – 20 minuten

Verhit een klont boter in een grote bakpan en bak hierin de helft van de champignons. Voeg na enkele minuten ook de andere helft van de champignons toe.

Zodra de champignons mooi goudbruin zijn voeg je de rode ui en knoflook toe en bak nog enkele minuten langer. 

Schenk de room erbij en laat de saus zachtjes indikken. Voeg 75 gram fijn geraspte grana padano toe en breng de saus op smaak met peper en zout.

Giet de pasta af en roer deze door de champignon roomsaus. Roer er een flinke handvol waterkers of verse spinazie doorheen en serveer met walnoten en meer grana padano. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-03-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-01-2023


Waardeer dit recept!
11 stemmen

Romige pasta met champignons: Veel gestelde vragen

Welke champignons voor pasta met champignonsaus?

Je kunt hiervoor behalve witte champignons ook kastanje champignons gebruiken, of bijvoorbeeld een combinatie van beide.

Kan ik de walnoten vervangen?

Je kunt de walnoten eventueel weglaten, dan zal de pasta wel minder voedzaam zijn aangezien dit een vegetarische pasta is.

0 reacties op Romige pasta met champignons

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.