Romige macaroni met ham voor een klein budget

(28)

Heb je een klein budget maar ben je toch op zoek naar een heerlijk gerecht? Maak dan deze romige macaroni met ham voor een klein budget!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-09-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 04-09-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Romige macaroni met ham voor een klein budget

Ingrediënten


  • Ongeveer 300 gram macaroni
  • Peper
  • Blikje tomatenpuree (140 gram)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Flinke hand verse basilicum
  • Ongeveer 200 gram hamblokjes
  • 25 ml slagroom
  • Olijfolie (staat niet op de foto)

Kookgerei nodig


  • Grote pan
  • Diepe bakpan
  • Schuimspaan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Houten lepel

Romige macaroni met ham voor een klein budget Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-macaroni-met-ham-voor-een-klein-budget


Voorbereiding – 5 minuten

Snijd het uitje zo fijn mogelijk. Plet het teentje knoflook en snijd in fijne stukjes. Haal de basilicum bladeren van de stokjes af en snijd in fijne stukken met behulp van een koksmes en snijplank.

De romige macaroni met ham voor een klein budget afmaken – 15 minuten

Vul de grote pan met water en kook de macaroni aan de hand van de instructies van de verpakking. Verhit in een diepe bakpan een scheutje olijfolie en fruit hierin de gesneden ui en knoflook. 

Bak dan de tomatenpuree een aantal minuten mee om deze minder zuur te maken. Voeg dan de hamblokjes en slagroom toe, roer goed door elkaar.

De macaroni zal nu gaar zijn, schep deze uit de pan met behulp van een schuimspaan. Je hoeft de macaroni niet af te gieten aangezien een beetje vocht de saus zal helpen beter te verdelen over de macaroni.

Voeg de gesneden basilicum toe en roer goed door met een houten lepel. Breng op smaak met peper en serveer direct. Geniet van je maaltijd!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-09-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 04-09-2023


Waardeer dit recept!
28 stemmen

0 reacties op Romige macaroni met ham voor een klein budget

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.