Ohmydish.nl


Reacties op Romige appel muffins

Heerlijk geurende romige appel muffins gemaakt van o.a. Griekse yoghurt, appels, suiker en vanille. Recept voor 12 romige appel muffins.

Chantal plaatste op 02-08-2016 om 19:17:02
Gravatar van Chantal Zien er heerlijk uit! Zou het ook lukken in een 20 cm bakvorm? Of zal hij dan niet gaar worden aan de binnenkant?
Ohmydish plaatste op 02-08-2016 om 19:23:34
Gravatar van Ohmydish Hallo Chantal, dit hebben wij niet uitgeprobeerd maar dit moet te doen zijn. Probeer het met een 20 cm bakvorm en dek deze af na 45 minuten met aluminiumfolie. Bak de taart dan verder totdat deze gaar is. Prik er met een houten spies in het midden in om te zien of de muffin-taart gaar is. Wij zijn erg benieuwd naar het eindresultaat!
Astrid plaatste op 21-09-2016 om 15:02:18
Gravatar van Astrid Hoi, volgens mij ben je de bakpoeder vergeten te vermelden in het lijstje met de ingrediënten. Ik gok en hoop dat het voldoende is, ( want ik wil NU beginnen :), een half zakje......
Ohmydish plaatste op 21-09-2016 om 15:41:08
Gravatar van Ohmydish Hoi Astrid, je hebt helemaal gelijk, oeps! Een half zakje inderdaad, veel bakplezier! :)
Benny plaatste op 21-04-2017 om 13:17:53
Gravatar van Benny Hallo Vandaag de appelmuffins gemaakt super lekker Zou het ook mogen voor de appeltjes even op tebakken in wat boter en wat kaneel? En dan aan het beslag toevoegen?
Ohmydish plaatste op 21-04-2017 om 14:40:42
Gravatar van Ohmydish Hoi Benny, dankjewel! Fijn dat ze lekker zijn :) Dat zou zeker moeten kunnen. Bak ze dan wel maar heel kort, anders zullen ze veel te gaar worden zodat het meer een soort 'moes' zal worden na het bakken in de oven. Veel bakplezier!
Sakia plaatste op 15-06-2017 om 15:36:05
Gravatar van Sakia Dag Astrid, Het zag er een heerlijk bakrecept uit dus heb ik het in de week geprobeerd. Ze waren helemaal niet lekker en zagen er ook niet zo goed uit als de jouwe....ik was zo teleurgesteld. ...wat heb ik verkeerd gedaan?heb mij echt gewon aan u recept gehouden hoor.ze waren heel gewooneerlijk, helemaal niet romig of smakelijk. Heb er een foto van getrokken maar die kan ik hier helaas niet delen op een of andere manier. Grtjs sakia
Ohmydish plaatste op 15-06-2017 om 17:03:51
Gravatar van Ohmydish Hoi Sakia, mijn naam is Véronique, maar dat geeft niet :) Als ze niet romig zijn, dan heb je waarschijnlijk een ingrediënt weggelaten. Met Griekse yoghurt in het beslag, is het namelijk moeilijk om juist niet romig te zijn. Met de informatie die je me hebt gegeven kan ik je helaas niet vertellen wat je verkeerd hebt gedaan. Je kan de foto mailen naar veronique@ohmydish.nl Dan kan ik zo misschien met je meedenken wat er mis is gegaan bij je. Groetjes Véronique
Rebecca walhout plaatste op 27-09-2017 om 18:09:44
Gravatar van Rebecca walhout Ziet er lekker uit ;) Ik wil ze graag proberen. maar kan je ze ook invrieven?
Ohmydish plaatste op 28-09-2017 om 07:40:42
Gravatar van Ohmydish Hallo Rebecca, dankje! Deze muffins kun je invriezen. Als je ze daarna langzaam laat ontdooien en eventueel nog even in de oven zet, smaken ze bijna weer alsof ze net gebakken zijn :) Groetjes
Elle plaatste op 14-04-2020 om 17:56:37
Gravatar van Elle Kun je ook gewone yoghurt gebruiken ipv Griekse yoghurt?
Ohmydish plaatste op 14-04-2020 om 18:11:52
Gravatar van Ohmydish Hoi Elle, Griekse yoghurt is dikker dan gewone yoghurt dus ik denk dat je de gewone yoghurt dan het beste eerst kunt laten uitlekken. Dan wordt deze dikker omdat het vocht er grotendeels uit zal lopen, want anders zal het beslag voor de muffins te dun worden. Dit kun je doen door een zeef op een kom te zetten en leg hier dan een schone theedoek in. Giet daar de yoghurt in en laat deze zo uitlekken, dit hoeft niet ontzettend lang want het hoeft niet zo dik als hangop te worden. Fijne avond, groetjes Véronique
Renate plaatste op 04-06-2020 om 17:15:32
Gravatar van Renate Mijn muffins blijven heel nat van binnen heb ze in gesneden en met aluminium folie afgedekt. Werd wel iets beter na 1,5 uur in de oven maar nog steeds erg vochtig. Wat zou de reden kunnen zijn.
Ohmydish plaatste op 04-06-2020 om 20:24:39
Gravatar van Ohmydish Hoi Renate, wat vervelend dat je muffins nat blijven. Als je muffins gaat afdekken zal het vocht juist binnenin blijven. Als ze na 1,5 uur in de oven nog steeds niet gaar zijn zou ik je aanraden met een thermometer je oven te controleren of de ingestelde temperatuur klopt. Als ze wel gaar zijn maar juist nat door de appels, dan zou dat eventueel te maken kunnen hebben met de soort appels die je hebt gebruikt. Maar dat zou ik niet met zekerheid kunnen zeggen. Groetjes
Renate plaatste op 04-06-2020 om 23:52:45
Gravatar van Renate Dankjewel voor je snelle reactie ik ga ermee aan de slag

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.