Roergebakken witte asperge salade

(13)

Maak een keer wat anders dan de standaard gekookte asperges. Deze heerlijke roergebakken witte asperge salade is fris, hartig en zoet tegelijk, perfect voor de lente.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-04-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-03-2024

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Roergebakken witte asperge salade

Ingrediënten


  • 250 gram witte asperges
  • 2 sinaasappelen
  • 2 eetlepels suiker
  • boter om mee te bakken
  • 1 sjalotje
  • Zakje gemengde sla
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse bieslook
  • Alfalfa ter garnering

Kookgerei nodig


  • Dunschiller
  • Snijplank en koksmes
  • Grote bakpan
  • Sladroger

Roergebakken witte asperge salade Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/roergebakken-witte-asperge-salade


Voorbereiding – 20 minuten

Schil de witte asperges met behulp van een dunschiller.

De makkelijkste manier om een asperge te schillen is door deze in een hand te houden en met behulp van een dunschiller in de andere hand deze al draaiende te schillen. Hiermee voorkom je dat de asperge wellicht breekt. 

Begin met het schillen ongeveer 2 cm vanaf de bovenkant en draai dan de asperge een stukje.

Snijd na het schillen 2 cm van het einde af.

Snijd de asperge vervolgens in dunne plakjes en zet aan de kant. 

Gebruik een scherp mes om zoveel mogelijk sinaasappelschil en wit te verwijderen.

Snijd de sinaasappelpartjes eruit, blijf hiermee zo dicht mogelijk tegen het membraan aan om zo mooi mogelijke sinaasappelpartjes te snijden. 

Pel en snijd de sjalot in kleine stukjes. Snijd de bieslook zo fijn mogelijk en zet deze aan de kant.

Was de gemengde salade en maak deze daarna droog met behulp van een sladroger. 

Roergebakken witte asperge salade
Roergebakken witte asperge salade

Roergebakken witte asperge salade afmaken – 5 minuten

Verdeel de gemengde sla over de borden. Verhit boter in een grote bakpan en bak daarin de asperge stukjes.

Voeg na 2 minuten de gesneden sjalot toe. Voeg dan de suiker toe en wacht totdat de asperge stukken mooi gekarameliseerd zijn. 

Breng op smaak met peper en zout en voeg daarna de gesneden bieslook toe en meng door elkaar.

Verdeel de gebakken asperges over de borden samen met de warme botersaus.

Garneer met alfalfa. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-04-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-03-2024


Waardeer dit recept!
13 stemmen

0 reacties op Roergebakken witte asperge salade

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.