Rode linzensalade met gamba's

(1)

Verfrissende zomerse salade die klaar is in 20 minuten. Rode linzensalade met gamba's is het lekkerst op een warme zomerdag. Met knoflook !

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-05-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-10-2022

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Rode linzensalade met gamba's

Ingrediënten


  • 20 garnalen (5 per persoon)
  • 100 gram gedroogde rode linzen
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 flinke handen gemengde sla, bijvoorbeeld rucola en frisee
  • 2 kleine komkommers of 1 grote
  • Klein handje taugé
  • 6 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Kookgerei nodig


  • Snijplank en koksmes
  • Middelgrote pan
  • Sladroger
  • Grote bakpan

Rode linzensalade met gamba's Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rode-linzensalade-met-gambas


Voorbereiding – 15 minuten

Vul de middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Kook de rode linzen in ongeveer 10 minuten gaar, de tijd is afhankelijk van de soort linzen die je gekozen hebt. 

Pel de knoflookteentjes en de garnalen. Controleer of de garnalen mooi schoon zijn. Heb je geen gepelde garnalen? Gebruik dan een klein keukenmesje om een snede te maken over de gehele lengte van de garnaal. Haal dan het darmkanaal eruit. 

Voeg ongeveer 6 eetlepels olijfolie toe aan een grote bakpan en voeg daar de knoflookteentjes aan toe. Zet het vuur op de allerlaagste stand om de knoflook in de olie op te laten nemen. 

Was de gemengde sla en gebruik een sladroger om de bladeren weer goed droog te krijgen. Was de komkommer(s) en snijd deze in blokjes of lange plakken.

Rode linzensalade met gamba's
Rode linzensalade met gamba's

Afmaken van de rode linzensalade met gamba's – 5 minuten

Giet de rode linzen af en verdeel deze over de borden. Voeg dan de gemengde sla toe samen met de komkommerplakken. Haal de knoflookteentjes uit de olijfolie en zet het vuur hoger. 

Bak de garnalen een aantal minuten en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de garnalen over de borden en gebruik de olijfolie met knoflook als dressing. Maak de garnalen salade af met taugé. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-05-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-10-2022


Waardeer dit recept!
1 stem

0 reacties op Rode linzensalade met gamba's

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.