Risotto met erwtjes en gamba's

(9)

Risotto met erwtjes en gamba's is extra lekker door de toevoeging van salie. De gamba's zijn gebakken in knoflookolie, nóg lekkerder dus!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-03-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 20-06-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Risotto met erwtjes en gamba's

Ingrediënten


  • 300 gram risotto rijst
  • 1 ui
  • 5 knoflooktenen
  • 150 ml droge witte wijn
  • ongeveer 750 ml groentebouillon
  • 150 gram erwtjes (vers, uit blik of diepvries)
  • 24 gamba's (6 per persoon)
  • handvol verse salie
  • 1/2e limoen
  • optioneel: Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • waterkoker
  • maatbeker
  • 2 grote bakpannen
  • siliconen spatel

Risotto met erwtjes en gamba's Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/risotto-met-erwtjes-en-gambas


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen. Snijd de ui en 2 van de knoflooktenen fijn en de andere 3 knoflooktenen door de helft. Maak eventueel de gamba's schoon, ik laat altijd het staartje eraan omdat dit er mooi uitziet.

Breng water aan de kook en meng dit met groentebouillonblokjes, of verwarm de groentebouillon. Verwarm een flinke scheut olijfolie samen met de overgebleven knoflooktenen in een grote bakpan op laag vuur.

Laat de olie de knoflooksmaak volledig opnemen en verwijder de knoflook dan. Snijd de limoen in partjes en zet opzij. 

Risotto met erwtjes en gamba’s
Risotto met erwtjes en gamba’s

De risotto met erwtjes en gamba's afmaken – 30 minuten

Verhit een scheut olijfolie in de tweede grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg dan ook de risotto rijst toe en bak dit op middelhoog vuur tot de rijst glazig is.

Schenk er dan de witte wijn bij, je zult merken dat deze vlug wordt opgenomen door de rijst. Schenk er dan steeds een beetje bouillon bij, voeg pas nieuwe bouillon toe als deze volledig is opgenomen.

Voeg de erwtjes toe zodra de risotto bijna gaar is. Breng de risotto op smaak met peper en zout. Verhit de knoflookolie op hoog vuur en bak hierin de gamba's enkele minuten.

Breng ook deze op smaak met peper en zout. Snijd de salieblaadjes fijn en roer een beetje door de risotto en bewaar de rest om te garneren.

Je kunt eventueel voor extra smaak een beetje geraspte Parmezaanse kaas door de risotto roeren. Serveer de risotto met de gebakken knoflook gamba's en garneer met salie en partjes limoen. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-03-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 20-06-2023


Waardeer dit recept!
9 stemmen

0 reacties op Risotto met erwtjes en gamba's

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.