Deze rijstnoedels met groenten staan niet alleen binnen een half uur op tafel, maar zijn ook nog een makkelijk te maken. Gebruik groenten naar keuze en een makkelijke woksaus.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-02-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 16-01-2024
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rijstnoedels-met-groenten
Pel de uien en knoflooktenen en snijd de knoflook fijn en de uien in halve dunne ringen. Schil de gember wortel en rasp deze fijn.
Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze dan in fijne reepjes. Meng de fijngesneden knoflook met rode peper, geraspte gember, sojasaus, bruine suiker en sesamolie voor een simpele woksaus.
Schil de wortels en snijd deze in plakjes. Was de courgette en snijd deze in niet al te grote stukken. Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd de champignons in vieren.
Vul een grote pan met water en zout en breng aan de kook. Kook de rijstnoedels enkele minuten in het kokende water, exacte tijd is afhankelijk van het type rijstnoedels die je gekozen hebt.
Verhit een wok op hoog vuur en zodra deze begint te roken voeg je een scheutje neutrale olie toe. Bak hierin de uienringen enkele minuten voordat je ook de wortelplakjes, courgette en champignons mee gaat bakken.
Voeg de woksaus toe en bak nog enkele minuten. Breng op smaak met peper en zout indien nodig. Giet de rijstnoedels af en voeg deze toe aan de wok. Maak af met pinda's, eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-02-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 16-01-2024
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.