Red velvet madeleines

(8)

Deze Franse red velvet madeleines zijn leuk om naar te kijken, maar nog leuker om op te eten! Bestrooi met poedersuiker, lekker voor bij de koffie.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-01-2015, dit recept is voor 10 personen en duurt 1 uur 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 31-01-2024

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Toetjes
Red velvet madeleines

Ingrediënten


  • 5 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels bloem + 30 gram
  • 50 gram ongezouten boter
  • 2 theelepels cacaopoeder
  • Rode eetbare kleurstof
  • 1 ei
  • 2 theelepels karnemelk
  • 1/2e theelepel bakpoeder
  • Snufje zout

Kookgerei nodig


  • Oven
  • Kleine sauspan
  • Kleine kom
  • Garde
  • Huishoudfolie
  • Siliconen kwast
  • Madeleine bakvormen
  • Fijne zeef
  • Afkoelrek, optioneel maar wel erg handig

Red velvet madeleines Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/red-velvet-madeleines


Voorbereiding – 1 uur 10 minuten

Smelt de ongezouten boter in een kleine sauspan op laag vuur. Laat de boter langzaam smelten en roer er dan een aantal druppels eetbare rode kleurstof doorheen.

Pak een kleine kom en voeg 5 eetlepels suiker, 30 gram bloem, 2 theelepels cacaopoeder en een snufje zout toe, meng alles goed door elkaar. Giet de gesmolten rode boter toe aan de kleine kom en voeg een eitje toe.

Meng alles goed door elkaar met behulp van een garde en voeg tijdens het mengen de karnemelk en 3 eetlepels bloem toe. Dek de kom dan af met huishoudfolie en laat tenminste 1 uur lang afkoelen in de koelkast. 

Red velvet madeleines
Red velvet madeleines

De red velvet madeleines bakken – 20 minuten

Bereid de madeleine bakvormen voor door er met een siliconen kwast gesmolten boter aan toe te voegen. Zeef wat bloem over de ingevette bakvormen, haal de overbodige bloem eraf.

Leg de vorm tenminste 5 minuten lang in de koelkast om de boter wat harder te maken. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Lepel (of gebruik een spuitzak) het madeleine beslag in de vormen, vul elk vormpje driekwart.

Bak de red velvet madeleines 8 tot 10 minuten lang in de voorverwarmde oven, afhankelijk van hoe krachtig de oven is kan dit langer of korter zijn. Controleer zo nu en dan.

Haal elke madeleine uit de vorm en plaats op een afkoelrek. Bestrooi de red velvet madeleines met bijvoorbeeld poedersuiker. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-01-2015, dit recept is voor 10 personen en duurt 1 uur 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 31-01-2024


Waardeer dit recept!
8 stemmen

0 reacties op Red velvet madeleines

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.