Rabarber ijs met sinaasappel

(11)

Zacht en glad rabarber ijs met sinaasappel. Perfect voor een warme zomerdag. Rabarber is zoet en zuur tegelijk, super lekker!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-07-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-07-2023

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes
Rabarber ijs met sinaasappel

Ingrediënten


  • 4 rabarber stengels
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel Cointreau of Grand Marnier (of een andere sinaasappellikeur)
  • 1 sinaasappel
  • 100 ml slagroom
  • 3 eetlepels naturel yoghurt

Kookgerei nodig


  • ijsmachine, wij gebruiken een "magimix turbine a glace"
  • snijplank & koksmes
  • ovenschaal
  • rasp
  • aluminiumfolie
  • blender of staafmixer
  • fijne zeef
  • grote soeplepel

Rabarber ijs met sinaasappel Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rabarber-ijs-met-sinaasappel


Voorbereiding -- 15 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Was de rabarber en snijd de uiteindes eraf. Snijd de rabarber volgens in stukken, dit hoeven geen mooie gelijke stukjes te zijn.

De rabarber stukken worden namelijk uiteindelijk gepureerd. Verdeel de rabarberstukjes over een ovenschaal en bestrooi met suiker, Cointreau en rasp van een halve sinaasappel.

Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en plaats in de oven voor ongeveer 10 tot 15 minuten, afhankelijk van de grootte van de rabarberstukjes.

De rabarber is klaar als deze zacht en volledig gekookt is. Verwijder de aluminiumfolie en laat de rabarber een beetje afkoelen. 

Rabarber ijs met sinaasappel
Rabarber ijs met sinaasappel

Rabarber ijs met sinaasappel -- 40 minuten

Pureer de rabarberstukjes met een blender of staafmixer tot deze volledig glad zijn. Voor een extra zacht ijs, kun je deze nog eens extra door een fijne zeef drukken.

Voeg het sap van 1 sinaasappel, room en yoghurt toe. Meng goed en proef of de smaak naar wens is, soms kan rabarber een beetje zuur zijn.

Je kunt je het vrij gemakkelijk een beetje zoeter maken door poedersuiker toe te voegen. Gewone suiker lost niet meer op, vandaar de poedersuiker.

Schep het mengsel in de ijsmachine en laat het bevriezen. Afhankelijk van je ijsmachine zal dit 30 tot 40 minuten duren. Schep het ijs uit de machine in een goed af te sluiten bak en zet in de vriezer. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-07-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-07-2023


Waardeer dit recept!
11 stemmen

0 reacties op Rabarber ijs met sinaasappel

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.