Een heerlijk vullende quiche met aardappeltjes en pesto is een ideale doordeweekse maaltijd. Ook zonder ham erg lekker voor een vegetarische quiche.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-10-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-01-2024
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/quiche-met-aardappeltjes-en-pesto
Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Tip: voor meer smaak kun je eventueel een bouillonblokje toevoegen.
Schil de aardappels, was deze en snijd deze in plakken. Kook de aardappelplakken tot deze bijna helemaal gaar zijn. Dit zal ongeveer 10 minuten duren, afhankelijk van de dikte van de plakken.
Vet ondertussen de vorm in met olijfolie en bekleed deze met bladerdeeg.
Rol de zijkanten naar binnen om een kleine rand te maken van deeg.
Verdeel de aardappelplakjes over de bodem van de quiche.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Snijd de ham in reepjes en verdeel deze samen met nog wat extra verse basilicumblaadjes in stukken gescheurd over de aardappels heen.
Meng de eieren samen met pesto en room, breng op smaak met peper en zout. Wees voorzichtig met het zout, de kaas en ham is ook al zoutig.
Verdeel het mengsel over de quiche en maak af met een laagje geraspte kaas. Bak de quiche mooi goudbruin in ongeveer een half uur, de exacte tijd is afhankelijk van je oven.
Serveer eventueel met een simpele groene salade, eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-10-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-01-2024
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.