Quattro formaggi pizza

(10)

Iedereen kent wel de quattro formaggi pizza, oftewel een vegetarische pizza met 4 soorten kaas. Want wat is er nou beter dan kaas? Juist, nóg meer kaas!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-03-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-11-2022

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Quattro formaggi pizza

Ingrediënten


  • 2 pizza bodems
  • 400 gram tomaten passata (of gebruik een blik tomatenblokjes en pureer deze)
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • peper en zout naar smaak
  • 2 bollen mozzarella
  • 200 gram gorgonzola
  • 180 gram tomino classico (of andere soort zachte kaas)
  • 200 gram geraspte jong belegen kaas

Kookgerei nodig


  • kleine kom
  • lepel
  • deegroller
  • oven
  • ovenplaat belegd met bakpapier

Quattro formaggi pizza Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/quattro-formaggi-pizza


Voorbereiding – 15 minuten + wachttijd

Als je zelf je pizza deeg gaat maken, begin hier dan mee omdat het deeg nog moet rijzen. Verdubbel het recept voor 2 pizzabodems, de ingrediënten zijn namelijk genoeg voor 2 pizza's.

Maak ondertussen alvast de tomatensaus. Meng hiervoor de passata met gedroogde tijm en oregano en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius. 

Quattro formaggi pizza
Quattro formaggi pizza

Quattro formaggi pizza afmaken – 15 minuten

Rol de pizza's dun uit. Verdeel de tomatensaus in een dunne laag over de beide bodems, laat de randjes vrij. Snijd de mozzarella en tomino classico in dunne plakjes.

Verkruimel de gorgonzola over de pizza's en maak af met de geraspte kaas. Bak de pizza's in de hete oven ongeveer 10 minuten, of tot deze mooi goudbruin is, afhankelijk van je oven.

Snijd de quattro formaggi pizza in 6 of 8 gelijke stukken en serveer direct. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-03-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-11-2022


Waardeer dit recept!
10 stemmen

4 reacties op Quattro formaggi pizza

Sandra plaatste op 05-03-2017 om 22:37:49
Mijn favoriete pizza! Deze bestel ik eigenlijk altijd, zo lekker... Maar nog nooit zelf gemaakt, ga ik zeker een keertje doen want deze ziet er goddelijk uit :-)
Ohmydish plaatste op 06-03-2017 om 08:46:57
We zijn benieuwd wat je er van gaat vinden Sandra!
Alexa plaatste op 06-03-2017 om 11:54:53
oeee ik houd van kaas, love it. Zou dit zo kunnen eten! hmm
Ohmydish plaatste op 06-03-2017 om 12:00:41
Jaaa nog een kaasliefhebber :D

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.