Reacties op Pruimenvlaai

Pruimenvlaai is een klassieker in Limburg, naar recept dat al generaties in mijn familie is. Je kunt hier verschillende rassen pruim voor gebruiken.

Eve plaatste op 13-08-2021 om 09:49:11
Gravatar van Eve Het deeg was in 10 minuten niet gaar geworden.
Ohmydish plaatste op 13-08-2021 om 10:26:39
Gravatar van Ohmydish Hallo Eve, de exacte baktijd is altijd afhankelijk van je oven. Dit schrijf ik er daarom ook altijd bij, want niet elke oven is exact hetzelfde. Limburgse vlaaien worden altijd kort en krachtig gebakken. Bij de meeste ovens is dit op 250 graden Celsius, 10 minuten lang. Bij andere ovens kan deze misschien net iets minder heet worden, of is de baktijd bijvoorbeeld ~5 minuten langer. Fijne dag, veel liefs Véronique
Herma de vries plaatste op 25-09-2021 om 11:04:26
Gravatar van Herma de vries Hallo, Moet er niet een snufje zout in het deeg? Ik vond het wat flauw, vandaar de vraag. Groet, Herma
Ohmydish plaatste op 25-09-2021 om 17:51:29
Gravatar van Ohmydish Hoi Herma, in dit gistdeeg recept, wat al generaties in mijn Limburgse familie is, gaat geen snuf zout. De bodem van een Limburgse vlaai heeft nooit een uitgesproken smaak, dus misschien is je verwachting van het deeg van een Limburgse vlaai anders? De zoete smaak en wat een Limburgse vlaai juist zo lekker maakt, is de combinatie van het deeg met de zoete vulling. Fijne avond, liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.