Pompoen curry met spinazie

(20)

Deze pompoen curry met spinazie is makkelijk te maken zonder curry pasta. Door het gebruik van kokosmelk niet alleen vegetarisch, maar ook nog eens vegan en lactosevrij.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-11-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-10-2022

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Pompoen curry met spinazie

Ingrediënten


  • ongeveer 1 kilo pompoen
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 rood pepertje
  • 200 ml passata
  • 400 ml kokosmelk
  • ongeveer 100 gram verse spinazie
  • 1 eetlepel kerrie
  • zoute (glutenvrije) sojasaus naar smaak
  • 1 blokje groentebouillon
  • peper naar smaak
  • zonnebloemolie of olijfolie
  • flinke handvol (gezouten) cashewnoten
  • rijst om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote diepe bakpan
  • houten lepel

Pompoen curry met spinazie Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoen-curry-met-spinazie


Voorbereiding – 20 minuten

Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen in vrij grote stukken. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper voor een mildere versie en snijd de peper fijn. 

Was indien nodig de verse spinazie en gebruik eventueel een sla centrifuge om overtollig water te verwijderen.

Pompoen curry met spinazie
Pompoen curry met spinazie

Pompoen curry met spinazie afmaken – 30 minuten

Verhit een scheut olie in een diepe bakpan en fruit de ui, knoflook en rode peper enkele minuten aan. Bak dan de blokjes pompoen nog enkele minuten mee en dan ook de spinazie.

Voeg de kerrie toe en verkruimel het blokje groentebouillon in de pan. Schenk na enkele minuten de kokosmelk en passata erbij en breng aan de kook.

Zet het vuur laag zodra het kookt en laat ongeveer een kwartier zachtjes sudderen. Breng op smaak met peper en zoute sojasaus. 

De curry is klaar zodra de pompoen zacht genoeg is en de saus de gewenste dikte heeft bereikt. Serveer met rijst en cashewnoten. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-11-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-10-2022


Waardeer dit recept!
20 stemmen

0 reacties op Pompoen curry met spinazie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.