Pompoen chutney

(2)

Een chutney gemaakt van groenten is heerlijk zoet zuur. Deze pompoen chutney is een heerlijk bijgerecht voor een kruidige curry.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-11-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Bijgerechten
Pompoen chutney

Ingrediënten


  • 1 kg pompoen
  • 2 paprika's (kleur naar keuze)
  • 1 ui
  • 3 cm gember wortel
  • 150 gram suiker
  • 150 ml appel cider azijn
  • 100 gram rozijnen
  • 1 kaneelstok

Kookgerei nodig


  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • fijne rasp
  • middelgrote pan
  • optioneel: steriele weckpotten - je kunt deze makkelijk zelf steriliseren door deze enkele minuten te kokend in kokend water

Pompoen chutney Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoen-chutney


Voorbereiding – 15 minuten

Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in vrij kleine blokjes.

Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in kleine blokjes.

Schil de gember wortel en rasp deze fijn. Pel de ui en snijd deze fijn. 

Huisgemaakte pompoen chutney
Huisgemaakte pompoen chutney

De pompoen chutney afmaken – 25 minuten

Verwarm de azijn op laag vuur samen met de fijngesneden ui, kaneelstok en suiker in een middelgrote pan.

Zodra de suiker is opgelost zet je het vuur iets hoger en laat enkele minuten koken. Voeg dan de blokjes pompoen, paprika en rozijnen toe en zet het vuur dan weer lager.

Laat de groenten zacht worden en de chutney een beetje dikker worden. De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de pompoen en paprika blokjes.

Verwijder de kaneelstok, je kunt de chutney nu meteen gebruiken of de smaken verder laten intrekken.

Laat de chutney vervolgens volledig afkoelen en zet deze op een koele en droge plek om deze tot wel een jaar te kunnen bewaren. Deze pompoen chutney is een heerlijk bijgerecht voor bij curry en rijst. Geniet ervan!

Tip: je kunt de chutney ook inmaken om deze langer te bewaren, verdeel hiervoor de chutney over steriele potten terwijl deze nog zo heet mogelijk is. 

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-11-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
2 stemmen

0 reacties op Pompoen chutney

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.