Pommes duchesse

(16)

Pommes duchesse is een typisch Frans aardappelgerecht, recept voor 4 personen. Klaar in ongeveer 45 minuten, lekker voor bij een stuk vlees en salade.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-02-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-01-2024

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Pommes duchesse

Ingrediënten


  • 600 gram aardappelen
  • 1 eidooier
  • 50 gram boter
  • Peper, zout en nootmuskaat naar smaak

Kookgerei nodig


  • Spuitzak met opzet mondstuk
  • Dunschiller
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Fijne zeef
  • Pan
  • Grote (soep)lepel
  • Oven
  • Bakplaat met bakpapier erop

Pommes duchesse Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pommes-duchesse


Voorbereiding – 30 minuten

Pommes duchesse is een klassiek Frans gerecht, origineel heet dit "pommes de terre duchesse".

Begin met het schillen van de aardappels en snijd deze in grove stukken met behulp van het koksmes en de snijplank.

Vul een pan met water en breng aan de kook. Kook de aardappelen 20 minuten lang in de pan met kokend water.

Maak een puree van de gekookte aardappels, een handige manier om dit zonder klontjes te doen is door de aardappelen door een fijne zeef te halen met behulp van een grote (soep)lepel. 

Meng boter en de eidooier door de aardappelpuree heen. Roer goed door elkaar en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Schep de puree in een spuitzak. 

Pommes duchesse
Pommes duchesse

De pommes duchesse afmaken – 15 minuten

Bedek een bakplaat met bakpapier. Spuit rosettes van de aardappelpuree op de bakplaat. Bak de pommes duchesse dan 10 tot 15 minuten lang in een oven op 200 graden Celsius.

De uiteindelijke baktijd is afhankelijk van de kracht van de oven. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-02-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-01-2024


Waardeer dit recept!
16 stemmen

Pommes duchesse: Veel gestelde vragen

Hoeveel pommes duchesse per persoon?

Over het algemeen serveer je 100 tot 125 gram aardappelen per persoon. In het geval van deze pommes duchesse reken je op 5 a 6 stuks per persoon, afhankelijk van hoe groot ze zijn.

Hoe lang kan ik pommes duchesse bewaren?

Afgedekt tot maximaal 2 dagen in de koelkast. Of vries ze in en bewaar ze 3 maanden lang. Zorg wel voor een papiertje of stukje plastic tussen de aardappeltoefjes.

0 reacties op Pommes duchesse

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.