Pittige biefstuksalade

(7)

Geniet van deze heerlijke pittige biefstuksalade. Een heerlijke combinatie van zoet, zuur, bitter en zout. Geserveerd met een heerlijke entrecôte.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-08-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-12-2022

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Pittige biefstuksalade

Ingrediënten


  • 2 entrecôtes van ongeveer 200 tot 250 gram elk
  • Olijfolie
  • 2 wortelen
  • 6 radijsjes
  • Handvol muntblaadjes
  • 200 gram cherry tomaten
  • 1 sjalotje
  • 3 lenteuitjes
  • 1/2 komkommer
  • 2 little gems
  • Vers gemalen zwart peper en (zee) zout
  • 1 teentje knoflook
  • Srirachasaus (te koop bij de toko)
  • 2 theelepels palmsuiker of lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eetlepels Worcestershiresaus
  • 2 citroenen (staat niet op de ingrediëntenfoto)
  • Gepelde en ongezouten pinda's ter garnering (optioneel)

Kookgerei nodig


  • Koksmes
  • Snijplank
  • Grote bakpan
  • Grote kom
  • Knoflookpers
  • Kom
  • Lepel
  • Dunschiller

Pittige biefstuksalade Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pittige-biefstuksalade


Voorbereiding -- 15 minuten

Maak de wortelen en radijsjes schoon en schil deze. Pel de sjalot en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de cherry tomaten doormidden. Verscheur een handvol verse muntblaadjes.

Schil de halve komkommer en haal de zaadlijsten eruit met een lepel. Maak de little gems schoon, en scheur de bladeren in grove stukken. Pers het sap uit 2 citroenen.

Pers 1 teentje knoflook uit in de kom en voeg er een kneep srirachasaus en een snuf (zee) zout aan toe. Voeg dan suiker, Worcestershiresaus en citroensap aan toe.

Roer met behulp van een lepel. Proef, en bepaal of het mengsel meer citroensap nodig heeft. Zet de dressing aan de kant als deze klaar is. 

Pittige biefstuksalade
Pittisge biefstuksalade

De pittige biefstuksalade afmaken -- 10 minuten

Hopelijk heb je een kwaliteit biefstuk gekocht, anders is het niet heel makkelijk om peper en zout in het vlees te drukken. Breng beide entrecôte stukken op smaak met flink wat peper en zout. 

Druk dit in het vlees met je handen. Voeg een scheutje olijfolie toe aan de grote bakpan en wacht totdat de olie heet geworden is.

Bak beide entrecôte's aan beide kanten 2 tot 3 minuten aan, afhankelijk van de dikte van het vlees. Druk de vet-kant tegen de pan aan om het vet te doen smelten.

Bak de entrecôte's naar smaak, wij vinden medium-rare het lekkerst. Haal de biefstukken dan van het vuur af, en laat deze een aantal minuten rusten.

Giet de overgebleven sappen uit de pan over de steaks heen. Snijd de entrecôte's in mooie (dikke) reepjes.

Pak twee borden, voeg salade toe aan het midden van het bord en plaats elke entrecôte bovenop de salade.

Giet er dan de pittige saus overheen en garneer eventueel met ongepelde pinda's. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-08-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-12-2022


Waardeer dit recept!
7 stemmen

0 reacties op Pittige biefstuksalade

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.