Piperade

(10)

Piperade is een klassiek Baskisch gerecht, gemaakt met o.a. paprika, tomaat en ui. Een makkelijke vegetarische maaltijd om te serveren met brood.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-02-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-01-2024

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Piperade

Ingrediënten


  • 2 blikken tomaten (stukjes of hele tomaten - 800 gram)
  • 400 ml passata
  • 1 pot geroosterde rode paprika (ongeveer 6 paprika's)
  • 4 knoflooktenen
  • 1 ui
  • 2 eetlepel gerookte paprika poeder
  • snuf chili poeder
  • 2 laurierblaadjes
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • 4 eieren
  • brood om erbij te serveren
  • peterselie om mee te garneren

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • braadpan of 4 kleine pannetjes - geschikt voor de oven
  • houten lepel
  • Oven

Piperade Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/piperade


Voorbereiding – 5 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Laat de geroosterde paprika uitlekken en snijd deze in lange reepjes. Hak een beetje peterselie fijn als garnering. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Piperade
Franse piperade

Piperade afmaken – 25 minuten

Verhit olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg het gerookte paprika poeder en een snuf chili poeder toe en bak dit nog kort mee.

Voeg de reepjes geroosterde paprika, tomaten uit blik, passata en laurierblaadjes toe. Laat dit gedurende 10 minuten zachtjes koken.

Als je wilt, kun je het brood in plakken grillen maar dit is niet perse noodzakelijk.

Verwijder de laurierblaadjes en breng op smaak met peper en zout. Breek de eieren op het paprika-tomaten mengsel en zet deze dan gedurende 10 minuten in de oven.

De exacte tijd is afhankelijk hoe je de eieren gebakken wilt hebben. Bestrooi met gehakte peterselie en serveer met brood, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-02-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-01-2024


Waardeer dit recept!
10 stemmen

0 reacties op Piperade

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.