Pindasoep met noedels en paksoi

(20)

Een snelle en makkelijke pindasoep met noedels en paksoi, ideaal voor de lunch. Klaar in ongeveer 15 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-03-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Pindasoep met noedels en paksoi

Ingrediënten


  • 2 zakjes instant noedels
  • 1 lente-ui
  • 1 liter water
  • Handvol verse taugé
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 2 paksoi
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 theelepels Thaise rode peper pasta of sambal
  • Peper en zout

Kookgerei nodig


  • Snijplank
  • Koksmes
  • Middelgrote pan

Pindasoep met noedels en paksoi Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pindasoep-met-noedels-en-paksoi


Voorbereiding – 5 minuten

Was de paksoi en lente-ui grondig. Snijd de paksoi in redelijk grove stukken, snijd het lente-uitje in ringen. Mocht je gebruik maken van verse taugé, was deze met koud water en giet af.

Vul een middelgrote pan met een liter water. Haal de instant noedels uit de verpakking. Je kunt de zakjes met kruidenpoeder bewaren voor een ander gerecht.

Voeg de noedels toe aan de pan met water en breng aan de kook. Zodra het water kookt zet je het vuur lager.

Pindasoep met noedels en paksoi
Pindasoep met noedels en paksoi

De pindasoep met noedels en paksoi afmaken – 10 minuten

Voeg 2 - 3 eetlepels pindakaas toe en roer goed door totdat alle pindakaas in het water opgenomen is. Voeg 1 eetlepel sesamolie en 2 theelepels Thaise rode peper pasta (of sambal) toe.

Voeg nu de in stukken gesneden paksoi toe en roer alles goed door. Zodra je merkt dat de paksoi zachter begint te worden voeg je een flinke handvol verse taugé toe. Breng op smaak met peper en zout.

Garneer deze makkelijke pindasoep met lente-ui. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-03-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023


Waardeer dit recept!
20 stemmen

0 reacties op Pindasoep met noedels en paksoi

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.