Picadillo is een smaakvol gerecht uit Cuba, er bestaan veel soorten afhankelijk van de regio. Deze versie met gehakt en aardappelen is heerlijk kruidig en makkelijk om te maken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-09-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 04-05-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/picadillo
Vul een middelgrote pan met water en een snuf zout en breng aan de kook. Schil de aardappelen en snijd deze in stukjes, niet te groot.
Kook de aardappelen beetgaar in het kokende water, de exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de stukjes. Haal deze vervolgens uit het water en zet opzij.
Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene paprika en snijd deze in blokjes.
Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook tot deze glazig zijn geworden. Voeg het gehakt toe en bak dit nog enkele minuten langer.
Zodra het gehakt rul gebakken is voeg je de paprika toe samen met 2 laurierblaadjes en bak nog enkele minuten langer.
Schenk 50 ml witte wijn erbij en laat dit verdampen. Voeg een theelepel oregano en komijn toe samen met tomatenpuree en 100 ml passata.
Plaats een deksel op de pan, zet het vuur laag en laat de picadillo 15 minuten zachtjes sudderen.
Haal de deksel van de pan en voeg de rozijnen samen met de aardappelen en eventueel olijven toe. Laat het geheel nog ongeveer 10 tot 15 minuten zachtjes koken.
Breng op smaak met peper, zout en eventueel meer kruiden. Verwijder de laurierblaadjes en serveer eventueel met jalapeños en rijst, eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-09-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 04-05-2023
Wat is picadillo?
Picadillo is een Latijns Amerikaans gerecht gemaakt van gehakt en tomaat, de rest van de ingrediënten variëren per regio.
Picar betekent hakken/snijden in het Spaans.
Kan ik de aardappelen weglaten?
Je kunt de aardappelen eventueel weglaten, er zijn verschillende soorten picadillo zonder aardappel.
Kan ik picadillo invriezen?
Je kunt picadillo prima invriezen in een goed afgesloten bak.
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.