Pepernotencake

(4)

Een pepernotencake is smeuïg en vol van smaak, perfect voor Sinterklaas. Extra lekker met een kop dampende chocolademelk of een speculaas koffie.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-11-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-05-2023

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Taart en cake
Pepernotencake

Ingrediënten


  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur + extra
  • 250 gram suiker
  • 4 eieren
  • 220 gram bloem + extra
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 100 ml volle melk
  • 150 gram pepernoten

Kookgerei nodig


  • elektrische mixer
  • cakeblik
  • optioneel: bakpapier
  • oven
  • siliconen kwast
  • siliconen spatel

Pepernotencake Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pepernotencake


Voorbereiding – 5 minuten

Vet een cakeblik in met boter en bekleed eventueel de bodem en/of zijkanten met bakpapier. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

Pepernotencake
Pepernotencake

De pepernotencake afmaken – 1 uur + 10 minuten

Meng de boter samen met de suiker tot deze luchtig zijn. Dit kun je het beste met een elektrische mixer doen.

Voeg de eieren één voor één toe en voeg de volgende pas toe als het ei volledig is opgenomen.

Voeg geleidelijk de bloem toe samen met 2 eetlepels bakpoeder, een snuf zout en 1 eetlepel speculaaskruiden. Voeg 100 ml melk toe en meng opnieuw tot een glad beslag.

Meng 150 gram pepernoten met een klein beetje bloem, dit voorkomt dat alle pepernoten naar de bodem zullen zakken tijdens het bakken. Meng de pepernoten door het beslag.

Verdeel het beslag over het cakeblik en bak de cake gaar in ongeveer een uur. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de cake. Je kunt met een prikker controleren of de cake gaar is, als de prikker er schoon uitkomt is de cake gaar. 

Laat de cake 10 minuten met de ovendeur op een kier in de oven staan en haal deze erna pas uit het cakeblik. Dit voorkomt dat de cake zal inzakken. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-11-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-05-2023


Waardeer dit recept!
4 stemmen

Pepernotencake: Veel gestelde vragen

Welke boter voor cake?

Voor het bakken van een cake kun je het beste roomboter gebruiken.

Mijn cake zakt in, hoe komt dit?

Als een cake inzakt kan dit meerdere oorzaken hebben, maar meestal heeft dit te maken met het openen van de ovendeur. Zorg ervoor dat de ovendeur zo lang mogelijk dicht blijft en open de ovendeur altijd voorzichtig.

0 reacties op Pepernotencake

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.