Pavlova nestjes met chocolade

(2)

Deze pavlova nestjes met chocolade zien er super leuk uit en zijn het perfecte gebakje tijdens Pasen. Makkelijk om te maken en extra lekker met verschillende soorten paaseitjes.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-03-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-04-2023

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes
Pavlova nestjes met chocolade

Ingrediënten


  • 2 eiwitten
  • 100 gram suiker
  • snuf zout
  • 1 theelepel maizena
  • optioneel: 1 theelepel azijn
  • paar druppels citroensap
  • 50 gram pure chocolade
  • 50 gram roomboter
  • 50 ml slagroom
  • kleine handvol gele sprinkels
  • verschillende soorten paaseitjes

Kookgerei nodig


  • elektrische mixer
  • keukenpapier
  • siliconen spatel
  • spuitzak met stervormige spuitmond
  • oven
  • bakplaat met bakpapier
  • kleine sauspan
  • garde

Pavlova nestjes met chocolade Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pavlova-nestjes-met-chocolade


Voorbereiding – 50 minuten

Ontvet de kom en garde van de elektrische mixer, dit kun je het beste doen met keukenpapier en een paar druppels citroensap.

Klop de eiwitten in de kom tot deze stijve pieken heeft, voeg dan geleidelijk 100 gram suiker toe. Mix tot de suiker is opgelost, dit kun je controleren door een beetje eiwit tussen je vingers te wrijven.

Voeg een snut zout, 1 theelepel maizena en 1 theelepel azijn toe. 

Pavlova nestjes met chocolade voorbereiding
Pavlova nestjes met chocolade voorbereiding

Verwarm de oven voor op 110 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Plaats de eiwitten in een spuitzak met stervormig spuitmondje. Spuit kleine rondjes en maak de randen extra dik door een rand te maken.

Bestrooi met gele sprinkels en bak de mini pavlova's ongeveer een half uur lang in de oven. Een pavlova heeft een krokante buitenkant en een zachte binnenkant.

De pavlova nestjes met chocolade afmaken – 20 minuten

Maak ondertussen de chocoladevulling, ofwel ganache, door 100 gram roomboter samen met 100 ml slagroom te verwarmen in een kleine sauspan.

Hak de chocolade fijn en roer deze door het warme mengsel, roer glad met een garde. Je kunt een snuf zout toevoegen aan de ganache, dit combineert goed met de pavlova en paaseitjes.

Laat de pavlova's en ganache afkoelen tot kamertemperatuur.

Pavlova nestjes met chocolade
Pavlova nestjes met chocolade

Vul de pavlova nestjes met chocolade ganache en verdeel hier verschillende paaseitjes in. Laat alles dan verder afkoelen zodat de chocolade ganache zal uitharden.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-03-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-04-2023


Waardeer dit recept!
2 stemmen

Pavlova nestjes met chocolade: Veel gestelde vragen

Hoe lang kan ik pavlova bewaren?

Je kunt pavlova tot wel 3 dagen buiten de koelkast bewaren, zolang de keuken niet te warm is.

Het is ook afhankelijk van de topping, wanneer dit bijvoorbeeld gesneden fruit is zal de pavlova het beste in de koelkast worden bewaard. Houd er rekening mee dat de pavlova dan wel zacht zal worden door de koelkast.

Wat is het verschil tussen pavlova en meringue?

Meringue is van buiten en van binnen droog en krokant. Een pavlova is enkel van buiten krokant, van binnen is deze zacht. Hierdoor is een pavlova kwetsbaar en breekt snel, een meringue is heel stevig doordat de binnenkant ook hard is.

0 reacties op Pavlova nestjes met chocolade

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.