Pastasalade met broccoli

(15)

Tijdens warme dagen is een pastasalade met broccoli, komkommer en meer een echte aanrader. Boordevol verse ingrediënten en een makkelijke dressing.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-06-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-07-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Salades
Pastasalade met broccoli

Ingrediënten


  • 250 gram pasta, bijv. fusilli
  • 1 komkommer
  • 6 zongedroogde tomaten op olie
  • flinke handvol zwarte olijven
  • 1 kleine broccoli
  • ongeveer 50 gram verse spinazie
  • ongeveer 100 gram zoete mais
  • 100 gram gerookte spekjes
  • handvol mini mozzarella bolletjes
  • 1 eetlepel mosterd
  • 50 ml rode wijnazijn
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • grote pan
  • vergiet
  • optioneel: sla centrifuge
  • snijplank & koksmes
  • lepel
  • grote kom
  • middelgrote bakpan & deksel
  • houten lepel

Pastasalade met broccoli Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Salades

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pastasalade-met-broccoli


Voorbereiding – 20 minuten

Vul een pan met water en zout en breng aan de kook. Kook hierin de pasta al dente. Was eventueel de spinazie en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.

Maak de dressing direct in de grote kom door mosterd met rode wijnazijn te mengen. Voeg hier geleidelijk ongeveer 100 ml olie van de tomaatjes aan toe en meng met een garde tot een mooie dikke dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Was de komkommer, snijd deze door de helft en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de komkommer in plakken, niet te dun.

Laat het blikje mais uitlekken. Snijd de olijven door de helft.  Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.

Pastasalade met broccoli
Pastasalade met broccoli

Pastasalade met komkommer afmaken – 20 minuten

Verwarm een middelgrote bakpan op middelhoog vuur. Bak hierin de spekjes enkele minuten en voeg dan de kleine broccoli roosjes toe. 

Voeg een klein scheutje water toe en plaats de deksel op de pan. Laat het op laag vuur enkele minuten garen, de broccoli is het lekkerste als deze beetgaar is.

Giet de pasta af en spoel deze eventueel koud onder stromend water. Meng de pasta samen met de komkommer, tomaatjes, mozzarella, dressing, mais en olijven.

Voeg dan de verse spinazie, broccoli en spekjes toe en breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-06-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-07-2023


Waardeer dit recept!
15 stemmen

Pastasalade met broccoli: Veel gestelde vragen

Welke pasta is het beste voor pastasalade?

Een kleine pasta soort is het meest geschikt voor een pastasalade, zoals fusilli, penne, farfalle of orecchiette

Hoe lang kan ik pastasalade bewaren?

Pastasalade kun je tot 2 dagen bewaren in de koelkast, in een goed afgesloten bak.

0 reacties op Pastasalade met broccoli

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.