Pasta uit de oven

(13)

Een simpele pasta uit de oven, extra lekker door de krokante laag kaas. Heerlijk met gehakt, tomaat en kruiden. Staat binnen 45 minuten op tafel.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-02-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-10-2022

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Pasta uit de oven

Ingrediënten


  • 300 gram gehakt (rund of half-om-half)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 2 knoflooktenen
  • 1 rode ui
  • ongeveer 250 gram pasta naar keuze
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • 2 eetlepels (gedroogde) oregano
  • flinke snuf chili poeder of cayenne peper
  • olijfolie
  • ongeveer 100 ml room
  • ongeveer 150 gram geraspte kaas naar keuze
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • grote pan
  • vergiet
  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • grote ovenschaal
  • houten lepel
  • oven

Pasta uit de oven Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-uit-de-oven


Voorbereiding -- 10 minuten

Vul een grote pan met water en zout en breng aan de kook. Kook hierin de pasta en pel ondertussen de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Pasta uit de oven
Pasta uit de oven

Pasta uit de oven afmaken -- 30 minuten

Verhit olijfolie in de grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg dan het gehakt toe en bak dit nog enkele minuten langer. Voeg paprikapoeder, oregano, chili poeder en peper en zout toe. 

Voeg de tomatenblokjes toe samen met een beetje kokend water van de pasta. Laat het enkele minuten zachtjes koken en voeg de room dan toe. Giet de pasta af en roer deze door de pasta saus. 

Breng op smaak met peper en zout en roer er een klein handjevol geraspte kaas doorheen. Verdeel de pasta over de ovenschaal en maak af met een laag geraspte kaas. Bak de pasta mooi goudbruin in de oven voor ongeveer 20 minuten. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-02-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-10-2022


Waardeer dit recept!
13 stemmen

0 reacties op Pasta uit de oven

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.