Pasta primavera

(16)

Een pasta primavera is een klassieke pasta, een perfecte lichte maaltijd in de lente en zomer. Deze simpele pasta staat binnen 20 minuten op tafel.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-06-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-02-2024

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Pasta primavera

Ingrediënten


  • 1 bosje groene asperges
  • ongeveer 200 gram (diepvries) erwten
  • 400 gram (verse) tagliatelle
  • 150 ml room
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • handvol verse basilicum
  • handvol verse peterselie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote pan
  • vergiet
  • houten lepel
  • kaasrasp

Pasta primavera Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-primavera


Voorbereiding – 15 minuten

Vul een grote pan met water en zout en breng aan de kook. Verwijder de uiteindes van de groene asperges en verdeel de groene asperges in stukken. 

Kook de pasta enkele minuten en voeg dan ook de groene asperges en erwtjes toe aan het kokende water. Als je verse tagliatelle gebruikt kun je alles tegelijk koken omdat deze een kortere kooktijd heeft. 

Pasta primavera
Pasta primavera

De pasta primavera afmaken – 5 minuten

Hak ondertussen de peterselie en basilicum grof en rasp de kaas fijn. Giet de pasta en groenten af en roer hier de geraspte kaas en room doorheen. 

Voeg dan ook de verse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Serveer eventueel met wat meer geraspte kaas, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-06-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-02-2024


Waardeer dit recept!
16 stemmen

Pasta primavera: Veel gestelde vragen

Wat betekent pasta primavera?

Primavera betekent lente in het Italiaans, ofwel een lente pasta met groene lente groenten en groene kruiden zoals asperges, doperwtjes, basilicum en peterselie.

Ondanks dat primavera Italiaans is, is deze pasta gek genoeg bedacht in de jaren '70 door Amerikanen.

Welke pasta voor pasta primavera?

Voor het maken van pasta primavera wordt meestal gebruikt gemaakt van tagliatelle, linguine, penne of fusilli. 

0 reacties op Pasta primavera

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.