Pasta met balsamico kastanjechampignons

(21)

Er zit flink wat smaak in deze pasta met kastanjechampignons in balsamicoazijn. Recept voor 4 personen, klaar in iets meer dan een half uur.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-10-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-10-2023

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Pasta met balsamico kastanjechampignons

Ingrediënten


  • 6 eetlepels balsamicoazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Half teentje knoflook
  • 1 ui
  • 150 gram kipfilet
  • Klein bosje verse peterselie
  • 150 gram spaghetti
  • 250 gram kastanjechampignons
  • Bosje verse bieslook
  • 40 gram Parmezaanse kaas

Kookgerei nodig


  • Koksmes
  • Snijplank
  • Grote pan
  • Grote bakpan
  • Vergiet

Pasta met balsamico kastanjechampignons Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-met-balsamico-kastanjechampignons


Voorbereiding – 10 minuten

Snijd de kipfilet in kleine reepjes of blokjes. Snijd de ui en knoflook zo fijn mogelijk. Snijd de kastanjechampignons in partjes. Snijd de kruiden fijn. 

Pasta met kastanjechampignons in balsamicoazijn
Pasta met kastanjechampignons in balsamicoazijn

De pasta met kastanjechampignons in balsamicoazijn afmaken – 25 minuten

Breng water aan de kook in een grote pan. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote bakpan en fruit daar de ui en knoflook in. Voeg de stukjes kip en de helft van de peterselie en bieslook toe.

Voeg peper en zout toe naar smaak. Bak totdat de kip gaar is. Kook de spaghetti in de tussentijd in de grote pan met kokend water. Haal de kip uit de pan en voeg een scheutje olijfolie toe aan de grote bakpan.

Bak de in kwarten gesneden kastanjechampignons 5 minuten lang, voeg dan de balsamicoazijn toe. Breng op smaak met peper en zout. Giet de spaghetti af.

Meng de kip en champignons door de pasta heen samen met de andere helft van de peterselie en bieslook.

Serveer de pasta met kastanjechampignons in balsamicoazijn met geraspte Parmezaanse kaas, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-10-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-10-2023


Waardeer dit recept!
21 stemmen

0 reacties op Pasta met balsamico kastanjechampignons

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.