Pasta met artisjok en olijven

(7)

Op zoek naar een snelle vegetarische maaltijd? Dan is deze pasta met artisjok en olijven iets voor jou, klaar in een handomdraai en gemaakt met weinig ingrediënten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-07-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-01-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Pasta met artisjok en olijven

Ingrediënten


  • 250 gram pasta, zoals penne
  • 1 blik artisjokharten
  • handvol kalamata olijven
  • ongeveer 8 zongedroogde tomaten + olie
  • 2 knoflooktenen
  • 250 ml passata
  • zwarte peper en zout naar smaak
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • kleine handvol verse basilicum

Kookgerei nodig


  • middelgrote pan
  • vergiet
  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan

Pasta met artisjok en olijven Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-met-artisjok-en-olijven


Voorbereiding – 10 minuten

Vul een middelgrote pan met water en een snuf zout en breng aan de kook. Kook hierin de pasta al dente.

Pel ondertussen de knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de artisjokharten door de helft en snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.

Pasta met artisjok en olijven
Pasta met artisjok en olijven

De pasta met artisjok en olijven afmaken – 10 minuten

Verhit een scheut olie van de zongedroogde tomaten in de bakpan en fruit hierin de knoflook een minuutje.

Voeg de zongedroogde tomaten, passata, olijven en artisjok toe en zet het vuur laag. Laat de saus een beetje indikken en voeg de pasta toe zodra deze beetgaar is.

Breng de pasta op smaak met zwarte peper en zout en serveer met geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-07-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-01-2023


Waardeer dit recept!
7 stemmen

Pasta met artisjok en olijven: Veel gestelde vragen

Wat zijn kalamata olijven?

Kalamata olijven worden ook wel calamata of kalamon olijven genoemd. Het zijn Griekse olijven die erg groot zijn, paarsachtig van kleur en in de vorm van een amandel.

Kan ik ook ander soort olijven gebruiken?

Kalamata olijven hebben een uitgesproken smaak, maar je kunt ze ook prima vervangen voor andere soort (zwarte) olijven.

0 reacties op Pasta met artisjok en olijven

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.