Een heerlijke pasta met artisjok en citroen-botersaus, lekker zomers gerecht dat klaar is in 25 minuten. Recept voor 4 personen.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 29-06-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 30-09-2022
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-met-artisjok-en-citroen-botersaus
Vul de grote pan met water en breng aan de kook. Kook de spaghetti in het kokende water al dente. Bereid in de tussentijd de ingrediënten voor de saus.
Pel de sjalot en knoflookteen en snijd deze fijn. Snijd een klein handje verse basilicumblaadjes fijn. Giet de artisjokharten af en snijd deze door de helft.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een middelgrote sauspan op middel-hoog vuur en voeg de artisjokharten toe. Plaats de deksel op de pan en bak de artisjokharten enkele minuten.
Haal de artisjokharten uit de pan en doe deze in een kom. Verhit 85 gram boter in dezelfde middelgrote sauspan op middel-hoog vuur. Voeg de gesneden sjalot toe samen met 4 theelepels kappertjes en zout naar smaak.
Voeg naar smaak meer kappertjes toe, dit zal het gerecht zouter maken. Bak tot de sjalotjes glazig geworden zijn. Voeg dan 5 eetlepels citroensap en de gesneden basilicumblaadjes toe.
Kook een aantal minuten, voeg dan de artisjokharten toe om deze opnieuw te verwarmen.
Roer de de gekookte spaghetti erdoor en zorg dat alle spaghetti bedekt is met de citroen-botersaus.
Proef en voeg optioneel naar smaak meer citroensap, boter of kappertjes toe. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 29-06-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 30-09-2022
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.