Pad thai

(15)

Deze pad thai is gemaakt met rijstnoedels, kip, limoen, pinda's en meer en staat binnen een half uur op tafel. Een klassieker uit de wok en wordt vaak geserveerd als street food in Thailand.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-05-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-03-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Pad thai

Ingrediënten


  • 250 gram rijstnoedels
  • 2 kipfilets
  • 1 prei
  • 1/4e witte kool
  • 1 rode peper
  • 1 rode ui
  • 2 limoenen
  • 1 paprika (kleur naar keuze, wij gebruikten een groene paprika)
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels ketchup
  • flinke scheut (glutenvrije) sojasaus
  • flinke handvol pinda's
  • zonnebloem- of andere neutrale olie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • citruspers
  • 2 kleine kommen
  • waterkoker
  • grote kom
  • huishoudfolie
  • grote wok
  • vergiet

Pad thai Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pad-thai


Voorbereiding – 15 minuten

Was de prei en snijd deze vervolgens in dunne ringen. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in redelijke grote stukken.

Snijd de witte kool in dunne reepjes. Pel de rode ui en snijd deze in dunne ringen. Verwijder eventueel vet en spieren van de kipfilets en snijd deze dan in blokjes.

Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze dan fijn. Pers het sap uit de limoenen en meng dit met sojasaus, basterdsuiker, fijngesneden rode peper en wat ketchup.

Breng water aan de kook en schenk dit over de noedels heen in een kom, dek af met huishoudfolie en laat de noedels weken in het water voor enkele minuten.

De exacte tijd hangt af van de noedels die je gebruikt. 

Zelfgemaakte Pad thai
Zelfgemaakte Pad thai

De pad thai afmaken – 15 minuten

Verhit een scheutje olie in een grote wok en bak hierin de kip enkele minuten. Voeg dan de witte kool samen met de rode ui, prei en paprika toe en bak dit nog enkele minuten langer.

Klop ondertussen de eieren los met wat peper en zout. Zodra de groenten wat zachter zijn geworden en de kip gaar is, schenk je de losgeklopte eieren erbij.

Roer goed zodat de eieren niet aanbakken. Giet de noedels af, roer deze los met een vork en voeg deze dan toe aan de wok samen met het limoen-basterdsuiker sausje.

Breng het gerecht op smaak met peper en zout en serveer met de pinda's. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-05-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-03-2023


Waardeer dit recept!
15 stemmen

0 reacties op Pad thai

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.