Mueslibrood

(9)

Dit mueslibrood met zwarte pruimen is makkelijk om te maken met de lekkerste ingrediënten en extra lekker in dunne plakjes bij een kaasplankje. Of tijdens de lunch met een plak geitenkaas.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-11-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 2 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 27-01-2023

Kooktijd 2 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch
Mueslibrood

Ingrediënten


  • 250 gram bloem
  • 250 gram muesli
  • 250 gram gedroogde zwarte pruimen
  • 125 gram rozijnen
  • 1 zakje gist (7 gram)
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 225 ml lauwwarm water
  • optioneel: handvol zonnebloempitten

Kookgerei nodig


  • maatbeker
  • vork
  • snijplank & koksmes
  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • oven
  • bakplaat bekleed met bakpapier

Mueslibrood Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 2 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mueslibrood


Voorbereiding – 15 minuten

Meng 225 ml lauwwarm water samen met 1 eetlepel suiker en een zakje gist. Zorg ervoor dat het water niet te heet is, anders zal de werking van de gist verminderen. Laat het gistmengsel 10 minuten staan, tot het gaat schuimen.

Snijd ondertussen de gedroogde zwarte pruimen in kleine stukjes. 

Zelf mueslibrood maken
Zelf mueslibrood maken

Het mueslibrood afmaken – 2 uur

Meng 250 gram bloem samen met 250 gram muesli en een theelepel zout. Voeg geleidelijk het gistmengsel toe terwijl je blijft kneden. Dit kun je met de hand of met een elektrische mixer doen.

Voeg de pruimen en rozijnen toe en kneed nogmaals goed door. Het is een vrij plakkerig deeg, dat is de bedoeling. Voeg géén extra bloem toe, dit zal het brood te droog maken.

Vorm een deegbal en laat het deeg een uur rijzen op een warme plek.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Plaats de deegbal na het rijzen op een bakplaat bekleed met bakpapier en vorm er een iets langwerpig brood van. Je kunt eventueel ook 2 kleinere broden maken.

Verdeel eventueel een handvol zonnebloempitten over de bovenkant, deze plakken vanzelf omdat het deeg vrij plakkerig is.

Bak het mueslibrood in de oven voor ongeveer 30 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van het brood. Je kunt controleren of het brood gaar is door aan de onderkant de tikken, als het brood hol klinkt is het gaar.

Laat het brood een beetje afkoelen voor je deze gaat aansnijden. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-11-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 2 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 27-01-2023


Waardeer dit recept!
9 stemmen

Mueslibrood: Veel gestelde vragen

Waar eet je dit mueslibrood bij?

Dit mueslibrood is vrij stevig, daarom is het lekker om de plakken niet te dik af te snijden. In dunne plakjes extra lekker bij een kaasplankje, aangezien het brood een beetje zoet is door de pruimen en rozijnen.

Is mueslibrood gezond?

Dit mueslibrood is best gezond, aangezien het o.a. pruimen en rozijnen bevat en maar weinig geraffineerde suiker.

0 reacties op Mueslibrood

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.